Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

21 Haziran 2016 Salı

Nar Reçeli Tarifi İle Yepyeni Bir Lezzet


Merhabalar, bugün size ilginç bir tarif daha paylaşacağım. Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane, bilmecesinin cevabıdır nar.Küçük küçük taneleri bulunan kırmızı rengi ile iştahımızı açan yemesi biraz da zahmetli olan meyvemizi çok severim. Özellikle nar mevsimi ile, nar reçellerimi hazırlamaya başlarım.
Nar meyvemizi biraz tanıyalım, nar nelere iyi gelir, faydaları nelerdir?
Nar, içinde K ve C vitaminlerini barındırmaktadır.
Diyabet hastalığında kan şekerini dengeleyen ekşi nar çeşidi mevcuttur.
Kalp sağlığını korur, kolestrolün düşürülmesi için birebirdir.
Diş ve diş eti rahatsızlıkları için çok faydalıdır.
Ciltteki hücreleri yenileyerek, cildin düzgünleşmesine fayda sağlar.
Enerji deposudur, nar suyu olarak tüketilebilir. Tane tane yiyerek tüketilebilir.
100 gr nar reçeli yaklaşık olarak, 285 kcal içermektedir.

Nar Reçelinin Malzemeleri:

2 Su bardağı taze sıkılmış nar suyu,
½ Su bardağı nar tanesi,
2 Su bardağı toz şeker,
Birkaç damla limon suyu,

Nar Reçelinin Yapılışı:

Taze sıkılmış nar suyunu ve şekerimizi büyük bir tencereye alıp kaynamak üzere orta ateşteki ocağımıza koyalım, Şeker nar suyunun içinde eridikten sonra ocağımızın altını kısalım, Nar tanelerini de bu karışımın içine ilave edelim ve kısık ateşte 35 dakika kadar kaynamaya bırakalım, Aynen çilek reçelimizde olduğu gibi üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile üzerinden alalım, Kaynayan nar reçelimizin koyulaştığını gördüğümüz zaman kaynama süresinin sonunda, limon suyumuzu ilave edelim, 5 Dakika daha kaynamaya bıraktığımız reçeli ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım, Ilık bir kıvama gelen nar reçelimizi kavanozlara koyarak, buzdolabında ya da serin bir yerde muhafaza edebiliriz.

Harika bir doğal kırmızı renge sahip, nar reçelimiz hem lezzeti hem görüntüsü ile görenleri kendisine hayran bırakacak niteliktedir. Herşeyden önce sağlıklı koşullarda, maharetli ellerinizden çıkacak olan nar reçelimizi tüketirken farklı bir lezzet yolculuğuna çıkmış olacaksınız. Belki de bir çok arkadaşınız bu lezzeti sayenizde öğrenecek, evinizde tattıktan hemen sonra direk uygulamaya geçecektir.

Afiyet Olsun.
 





Google Etiketler:Nar Reçeli Tarifi İle Yepyeni Bir Lezzet,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri