Tencerede fincan kek adıyla da tadıyla da çok hoşunuza gidecek bir kek tarifimizdir. Bugüne kadar fincandan çay ve kahveyi zevkle içtik, bundan sonra keklerimizi de fincandan afiyetle yiyebiliriz. Bu tarifimizin özelliği keklerin fincanlarda ve tencerenin içine konularak pişirilmesi. Evet yanlış okumadınız keklerimizi fincanda pişiriyor ve o şekilde servis ediyoruz. Yani tencere keki yapmak için fırına ihtiyaç yok. Tencerede özel bir yöntem kullanılarak pişirilen bu kek hem lezzetli hem de yumuşacık olmaktadır. Görünümüyle değişik bir sunum yapmanıza olanak sağlayan tencerede fincan keki ister sade, isterseniz çikolata sosu ya da puding gibi değişik malzemelerle farklı bir sunumla da servis edebilirsiniz. Siz de bu güzel lezzeti denemek isterseniz tencerede fincan kek tarifi tüm aşamalarıyla birlikte aşağıda anlatılmıştır.
Sunumundan tutun görsel olarak da farklı bir kek olan, tencerede fincan kek, kolay ve bir o kadar da lezzetli bir tariftir. Kolaylıkla tüm bayanların yapabileceği bu keki, misafirlerinizle de paylaşmanız halinde oldukça ilgi göreceğine eminiz. Farklı bir görsel sunmak için, hazırlayacağımız bu keki 7 den 70 e herkese ikram edebilir ve farklılıklarla adınızdan söz ettirebilirisniz. Fincan kekiminizin tarifine geçelim.
Tencerede Fincan Kek Malzemeleri
1 tane yumurta
1 bardak (çay bardağı) süt
1 buçuk bardak (çay bardağı) tozşeker
2 bardak (çay bardağı) un
1 paket kabartma tozu
1 kaşık (tatlı kaşığı) toz vanilya
2 kaşık ( yemek kaşığı ) kakao
muffin kağıtları ( isteğe bağlı olarak plastik ve kağıt şeklinde olabilir )
Tencerede Fincan Kek Yapılışı
Malzemelerimizden yumurtayı bir kaba kırarak çırpmaya başlıyoruz. Tüm malzemeler bu kapta çırpılacağı için kabın geniş olmasına özen gösterelim. Çırptığımız yumurtaya şekeri ilave ediyoruz ve şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Çırpma işlemini gerekli kıvam için bir çatal yardımıyla yapmanızı öneriyoruz. Toz şeker iyice eriyene kadar çırpıldıktan sonra üzerine süt ilave ederek devam ediyoruz. Ardından unu ekliyoruz ve kabartma tozu, vanilya, kakoyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Çırpma işlemini hamurun kek kıvamına gelmesi halinde bırakıyoruz. Akışkan olmasına özen gösteriyoruz. Ardından 6 tane veya 8 tane hamurunuzun ölçüsüne göre orta boy fincana muffin kağıtları veya silikon kalıpları yerleştiriyoruz. Kağıtların içini yağlayabilirisiniz. Ancak katı yağ kullanınız. Yada un da yapışmasını engelleyecektir. Fincanların içerisine kek hamurunu boşaltın ve ardından geniş bir tencereye fincanları yerleştirip, içini su doldurun. Ve ocağın altını yakın. Tencereyi de üzerine bir bez koyup kapağını kapatın. Su kaynamaya başladığında da altını kısıp yaklaşık 15 dk kadar pişirmeye devam ediniz. Ardından altını kapattığınız kekini dinlenmeye bırakın. Bu da yaklaşık 15 dk kadar süremelidir. Soğumaya bıraktığınız kekleri oda sıcaklığında soğutun. Ardından servis edebilriisniz. Yanına dondruma veya üzerine hindistan cevizi yakışmaktadır. Sunum için tercih sizin. Afiyet olsun.Tencerede Fincan Kek Tarifi Video
Google Etiketler:Tencerede Fincan Kek Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder