Muzlu Top Malzemeleri
Çatalla ezilmiş bir adet muz
1 paket petibör bisküvi
50 gr margarin yada tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Muzlu Top Yapılışı
İlk olarak Muzlu Top yapımı için margarin küçük bir tavada eritilir. Margarin eridikten sonra içine kakao, vanilya, şeker ve süt eklenir ve malzemeler iyice çırparak karıştırılır. Hazırlanan kakaolu karışım ocaktan alınır ve ılıması için kenara koyulur. 1 paket petibör bisküvi el ile iyice ufalandıktan sonra ılımaya bırakılan kakaolu karışımın içine eklenip karıştırılır. Son olarak da püre haline getirmiş olduğumuz bir adet muz da bu karışıma eklenip iyice yoğrulur. Hazırlanan bu karışımın üzeri kapatılıp buzdolabına koyulur. Buz dolabında yaklaşık yarım saat kadar bekleyen Muzlu Top hamuru çıkartılır. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elde yuvarlayarak toplar hazırlanır. Hazırlanan toplar isteğe göre Hindistan cevizi veya başka süsleme malzemelerine bulanarak servis tabağına yerleştirilip servis edilir.Google Etiketler:Muzlu Top Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder