Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

19 Haziran 2016 Pazar

Muzlu Top Tarifi


Muzlu Top Malzemeleri

Çatalla ezilmiş bir adet muz
1 paket petibör bisküvi
50 gr margarin yada tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

Muzlu Top Yapılışı

İlk olarak Muzlu Top yapımı için margarin küçük bir tavada eritilir. Margarin eridikten sonra içine kakao, vanilya, şeker ve süt eklenir ve malzemeler iyice çırparak karıştırılır. Hazırlanan kakaolu karışım ocaktan alınır ve ılıması için kenara koyulur. 1 paket petibör bisküvi el ile iyice ufalandıktan sonra ılımaya bırakılan kakaolu karışımın içine eklenip karıştırılır. Son olarak da püre haline getirmiş olduğumuz bir adet muz da bu karışıma eklenip iyice yoğrulur. Hazırlanan bu karışımın üzeri kapatılıp buzdolabına koyulur. Buz dolabında yaklaşık yarım saat kadar bekleyen Muzlu Top hamuru çıkartılır. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve elde yuvarlayarak toplar hazırlanır. Hazırlanan toplar isteğe göre Hindistan cevizi veya başka süsleme malzemelerine bulanarak servis tabağına yerleştirilip servis edilir.



Google Etiketler:Muzlu Top Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri