Mutfağımızın baş köşesinde yer alan sebzelerden biri olan patatesi kullandığımız enfes bir tarif olan Patatesli Poğaça ile sizlerleyiz. İçerisinde bol miktarda B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içeren böylesine faydalı bir besin olan patatesi yemeklerimizden eksik etmediğimiz için poğaça ve böreklerimizde kullanmayı da ihmal etmemeliyiz. Orta boy bir patates, günlük C vitamini miktarının 1/3’ünü karşılamaya yetiyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizliyor, kabızlığı önlüyor. Kansere karşı koruyor ve yorgunluğa karşı birebir. Ufak bir hatırlatma da bulunalım; patateste bulunan besleyici maddelerinin çoğunluğunu kabuğunun hemen altında veya yakınında olduğu belirtiliyor. Bu nedenle patates pişirirken içerisindeki faydalı maddelerden tam anlamıyla faydalanabilmek istiyorsanız, kül veya buharda pişirildikten sonra soymayı tercih etmeniz gerekiyor. Kilo aldırdığı kanaatindeki bayanlarımız için belirtelim ki; patates yağda kızarmış olarak yenmezse kilo aldırmıyor. Hatta şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıda olduğu, ayrıca bu kişilerin diyetleri sırasında ekmek yerine bol patates yiyebileceği söyleniyor. Evet bilgilendirmelerimizi elimizden geldiğince tamamladığımıza göre tarifimize geçebiliriz. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…
Patatesli Poğaça Malzeme:
3 yumurta 1 çay bardağı süt 12 kahve fincanı un 300 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin Yarım tatlı kaşığı tuzİçi için:
1 adet soğan 1 çorba kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı biber salçası 3 adet haşlanmış patates Tuz Karabiber KimyonÜzerine:
1 yumurtanın akıPatatesli Poğaça Yapılışı:
İşe ilk olarak iç harcımızı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için bir tavada ince kıydığımız soğanı margarinle hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Salçamızı ilave ediyoruz, küp doğradığımız patatesleri, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip bütün malzemeyi 1-2 dakika kavuruyoruz. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Şimdi hamurumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Bir yoğurma kabı içerisine yumurta, süt, un, margarin ve tuzumuzu koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuruyoruz. Hamurumuz istediğimiz kıvama gelince parçalayarak 30 adet yaklaşık ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Bezelerin her birini çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde elimizde yassılaştırıyoruz. Önceden hazırladığımız patatesli iç harcımızdan hamurun ortasına koyarak kenarlarını ortada toplayacak şekilde kapatıyoruz. Diğer bezelerimizi de aynı işlemi uyguluyoruz. Hazırlamış olduğumuz poğaçaların düz kısımlarını yumurta akına bulayarak ve ters çevirerek hafif yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Google Etiketler:,
0 yorum :
Yorum Gönder