Mutfaklarımızın vazgeçilmez sebzelerinden biri olan patatesimizi hamur işlerinde genel olarak böreklerde kullanıldığına dikkat ettik ve sizlere farklı bir tat hazırlayarak Galeta Unlu Patetesli Poğaça tarifimizle geldik. Poğaçamızın içine patatesle lezzet verdikten sonra dışında da bir lezzet olsun istedik ve galeta ununu da ekledik. Galeta unu poğaçalarda sadece lezzet vermekle kalmıyor, çıtır çıtır poğaçalar elde etmemize de katkı da bulunuyor. Patates sebzesinin bol miktarda nişasta içermesinden dolayı poğaça da kullanılırken hamurumuzla özdeşleşip oldukça yumuşak olma ihtimaline karşı, poğaçalarınız da patates tercih ettiğiniz durumlar da hatta bu işlem böreklerimiz için de geçerli olabilir, galeta ununu eklemenizi tavsiye ederim. Tarifte poğaçalarımızın şeklini standart olarak yuvarlak şekilde anlatmış olsam da dilediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz. Galeta ununun poğaçamıza kattığı önemden de bolca bahsettim ama eğer ki galeta unuyla damak tadınıza uymuyorsa, siz poğaçalarınızın üzerine susam veya çörekotu da tercih edebilirsiniz. Evet gelelim şimdi tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…
Galeta Unlu Patatesli Poğaça Malzemeler:
Hamuru için:
1 paket margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta akı 1 kabartma tozu 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuzİç malzemesi için:
3 adet patates Tuz Pulbiber ve karabiberÜzeri için:
1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı galeta unuGaleta Unlu Patatesli Poğaça Yapılışı:
İç malzemesi için patateslerimizi yıkayarak bir tencereye alıyoruz ve üzerine bol miktarda su koyuyoruz. İyice yumuşayana dek haşlanması için ocağa alıyoruz. Patatesler ocaktan alınıp soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz ve bir karıştırma kabına alarak çatalla güzelce eziyoruz. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz iç malzememizi bir kenara alıyoruz geçiyoruz hamurumuzu yapmaya bunun için yoğurma kabımıza margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu ve tuzu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek güzelce yoğuruyoruz. Hamuru aşağı yukarı yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Her bir bezeyi avucumuzun içerisinde açıp içine hazırlamış olduğumuz patatesli iç harçtan yerleştiriyoruz. Daha sonra bezeyi yine avucumuzun içerisinde yuvarlıyoruz. Tepsiye yapışmaması için bezelerimizin sadece üst taraflarını; önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bandırarak yağlamış olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana dek pişiriyoruz.Google Etiketler:,
0 yorum :
Yorum Gönder