Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

24 Haziran 2016 Cuma

Mısır Unlu Şekerpare


Mısır Unlu Şekerpare Malzemeleri

3 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
200 gr. tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 cay bardağı Hindistan cevizi
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Mısır Unlu Şekerpare  Üzeri İçin

Fındık veya ceviz

Mısır Unlu Şekerpare Şerbeti İçin

3,5 su bardağı seker
4,5 su bardağı su
Yarım limon

Mısır Unlu Şekerpare Yapılışı

İlk olarak tatlının şerbeti için su ve şeker tencerede pişirilir. Ocaktan alınıp Soğuması için kenara koyulur. Yoğurma kabına ilk olarak Hindistan cevizi, pudra şekeri; un ve mısır unu koyulup harmanlanır. Daha sonra kalan diğer malzemeler de eklenip iyice yoğrulur. Hamurun kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olması gerekiyor. Un ölçüsünü yoğururken ayarlayabilirsiniz. Hazırlanan hamurdan parçalar alınıp cevizden büyük yuvarlaklar yapılır. Yağlı kağıt olan tepsiye dizilir. İsteğe göre üzerine ceviz veya fındık batırılır. Son olarak da yumurta sarısı sürülür. 170 derece önceden ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Mısır unlu şekerpare pişince soğuk şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini iyice çekmesi için üzerine tepsi kapatılır. Şerbetini çekince servis edilir. Afiyet olsun



Google Etiketler:Mısır Unlu Şekerpare,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri