Mısır Unlu Şekerpare Malzemeleri
3 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
200 gr. tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 cay bardağı Hindistan cevizi
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Mısır Unlu Şekerpare Üzeri İçin
Fındık veya ceviz
Mısır Unlu Şekerpare Şerbeti İçin
3,5 su bardağı seker
4,5 su bardağı su
Yarım limon
Mısır Unlu Şekerpare Yapılışı
İlk olarak tatlının şerbeti için su ve şeker tencerede pişirilir. Ocaktan alınıp Soğuması için kenara koyulur. Yoğurma kabına ilk olarak Hindistan cevizi, pudra şekeri; un ve mısır unu koyulup harmanlanır. Daha sonra kalan diğer malzemeler de eklenip iyice yoğrulur. Hamurun kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olması gerekiyor. Un ölçüsünü yoğururken ayarlayabilirsiniz. Hazırlanan hamurdan parçalar alınıp cevizden büyük yuvarlaklar yapılır. Yağlı kağıt olan tepsiye dizilir. İsteğe göre üzerine ceviz veya fındık batırılır. Son olarak da yumurta sarısı sürülür. 170 derece önceden ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Mısır unlu şekerpare pişince soğuk şerbet üzerine gezdirilir. Şerbetini iyice çekmesi için üzerine tepsi kapatılır. Şerbetini çekince servis edilir. Afiyet olsunGoogle Etiketler:Mısır Unlu Şekerpare,
0 yorum :
Yorum Gönder