Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

24 Haziran 2016 Cuma

Kalburabastı Tatlısı


Kalburabastı Tatlısı Malzemeleri

125 gram tereyağı veya margarin (yarım paket)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
1 fiske tuz
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un

Kalburabastı Tatlısı Şerbeti İçin

3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarım küçük limon

Kalburabastı Tatlısı Yapılışı

Kalburabastı Tatlısına başlamadan önce ilk olarak şerbeti hazırlanır. Şerbet için 3 su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı su tencereye koyulur. Orta ateşli ocakta önce şekerler eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra karıştırmaya gerek yok. Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 25 dk kadar kaynatılır. 25 dk kaynayan şerbetin içine biraz limon sıkılıp bir taşım kaynatılır ve ocaktan alınır. Tatlımız için şerbetin soğuk olması gerekiyor bu yüzden şerbet soması için kenarda bekletilir. Oda sıcaklığındaki margarin ile sıvı yağ mikserle çırpılır. Daha sonra içine süt eklenip tekrar çırpılır. Mikser ile çırpılan malzemelerin içine irmik, kabartma tozu, tuz ve vanilya eklendikten sonra azar azar unu eklenir. Hamur yoğurmaya başlanır. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir bu yüzden hamuru yoğururken unu azar zar ekleyip kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hamurun kıvamı olduğunda cevizden biraz büyük parça alınır ve elde biraz açılır. Açılan hamur rendenin üzerine koyulur ve ortasına ceviz koyulur. Hamurun iki tarafından katlanır yani kapatılan ek yeri ortaya gelecek şekilde olacak. Hamurun uç kısımlarından tutarak alınıp düzeltilerek çok az yağlanmış tepsiye düzelterek yerleştirilir. Tepsiye koyarken ekli olan kısım alt tarafa gelecek ve rendenin şeklini alan tarafı üste gelecek. Hamur bitene kadar bu şekilde hazırlanıp Kalburabastı Tatlısı tepsiye dizilir. Önceden ısınmış 190 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Tatlının lezzetli olması için güzelce kızarması gerekiyor. Tatlı kızarıp fırından çıkarılınca sıcakken üzerine soğuk şerbetin tamamı dökülür. Tatlının şerbetini iyice çekip tadını alması için en az 4 saat beklemesi gerekir. Bekleyen tatlıyı isterseniz üzerini süsleyerek de servis edebilirsiniz.
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Video

 





Google Etiketler:Kalburabastı Tatlısı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri