Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

24 Haziran 2016 Cuma

Kürdan Tatlısı


Canınız şerbetli bir tatlı çekti ve evinizde sadece hazır yufka varsa bununla enfes bir tatlı yapabilirsiniz. İç harcı olmadan tatlının güzel olmayacağını düşünenler varsa, daha önceden kürdan tatlısı yememişler demektir. Bu tatlının özelliği sadece yufkadan yapılması. Yağda kızardıktan sonra şerbete atılan minik rulolar, şerbeti içine çektikten sonra hem görüntü hem de lezzet olarak harika oluyor. Bayramda, ramazanda ve normal günlerde yapabileceğiniz kolay tatlı tarifi arıyorsanız kürdan tatlısı yapımına göz atabilirsiniz.

 Kürdan Tatlısı Malzemeleri

1 tane hazır yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kürdan

Tatlının şerbeti için;

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yarım çay kaşığı vanilya

 Kürdan Tatlısı Yapılışı

İlk önce tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencereye suyu ve şekeri alarak, şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Daha sonra içine birkaç damla limon sıkın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra, tencereyi ocağın üzerinden alabilirsiniz. İçine vanilyayı katıp, biraz karıştırdıktan sonra yaptığınız şerbeti bir kenarda soğumaya bırakın. Şerbet soğuya dursun siz de bu arada tatlıyı yapmaya başlayabilirsiniz. Yufkayı düz bir zemine sererek, bıçakla ortadan ikiye bölün. Yuvarlak kenarından ortasına doğru rulo şeklinde sarın. Ruloyu çok sıkı sarmamanız gerekmekte, sıkı olursa tatlınız hamur olur. Çıtır çıtır olmasını istiyorsanız ruloyu gevşek sarmanız gerektiğini unutmayın. Sarmış olduğunuz rulodan bir bıçak yardımı ile, 3 cm. genişliğinde minik rulolar kesin ve bunların pişerken açılmamaları için her birinin üzerine kürdan batırın. Derin bir tavaya sıvı yağı alın ve yağ kızdıktan sonra hamurları teker teker içine atın. Her iki tarafıda nar gibi kızardıktan sonra, delikli kepçe ile bunları tavadan alıp soğuk şerbetin içine atın. Tatlının sıcak şerbetinin ise soğuk olması sayesinde, tatlınız çıtır çıtır olacaktır. 5 dakika kadar şerbetini çekmesi için beklettikten sonra kürdan tatlı servise hazırdır. Afiyet olsun.

Not: Eğer tatlıyı bayram için yapıyorsanız biraz daha fazla olması için 2 tane hazır yufka kullanabilirsiniz. Fakat o zaman malzeme oranını da ona göre artırmanız gerektiğini unutmayın.

Kürdan tatlı tarifimizde yufkanın içini boş olarak sardık. Dileyenler içine biraz fındık ya da ceviz içi koyarak da sarabilirler. Hamur yoğurma ya da yufka açma derdi olmadan evde pratik bir şekilde lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız bunun için en doğru tarif kürdan tatlısıdır.





Google Etiketler:Kürdan Tatlısı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri