Mısır Gevrekli Kurabiye Malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr margarin (1 paket)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un
Mısır Gevrekli Kurabiye Üzeri İçin
Kalıp Çikolata
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Yapılışı
Hamurun hazırlanması için margarinin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Oda sıcaklığındaki margarinin içine kurabiye için gerekli olan malzemelerin tamamı eklenecek. Malzemelerin tamamı karıştırma kabına koyulunca iyice yoğrulur. Hamur hazır olunca merdane yardımı ile açılır. Açılan hamur ne çok ince ne de çok kalın olmayacak. Açılan hamurdan çay bardağı yardımı ile daire şeklinde parçalar kesilir. Hamurun tamamı bu şekilde çay bardağı ile kesilerek hazırlanınca yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Tepsi 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırına sürülür. Fakat tepsiyi fırının orta sırasına değil de bir alt sırasına koyarsanız daha iyi olur. Çünkü kurabiyenin altının kızarıp üzerinin beyaz kalması gerekiyor. Kurabiyeler bu şekilde pişince fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Kurabiye soğurken üzeri için çikolata benmari usulü eritilir. Eriyen çikolatanın içine sıvı yağ eklenip karıştırılır. Biraz iri kalması için ayrı bir kapta mısır gevreği el ile iyice ufalanır. Blendr ile ezildiğinde un gibi olacağı için ufalama işlemini el ile yapmanızı tavsiye ederim. Bütün malzemeler ve kurabiye hazır olunca sıra son işleme geldi. Hazırlanan çikolata fırça yardımı ile kurabiyenin etrafına sürülür. Eğer kurabiye çikolataya batırılırsa dağılabilir o yüzden fırça ile dikkatlice sürmeniz gerekir. Dışına çikolata sürülen kurabiye mısır gevreğine bulanıp servis tabağına koyulup servis edilir.Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Video
Google Etiketler:Mısır Gevrekli Kurabiye,
0 yorum :
Yorum Gönder