Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2016 Perşembe

Mısır Gevrekli Kurabiye


Mısır Gevrekli Kurabiye Malzemeleri

4 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr margarin (1 paket)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı mısır nişastası
2 su bardağı un

Mısır Gevrekli Kurabiye Üzeri İçin

Kalıp Çikolata
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mısır gevreği

Mısır Gevrekli Kurabiye Yapılışı

Hamurun hazırlanması için margarinin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Oda sıcaklığındaki margarinin içine kurabiye için gerekli olan malzemelerin tamamı eklenecek. Malzemelerin tamamı karıştırma kabına koyulunca iyice yoğrulur. Hamur hazır olunca merdane yardımı ile açılır. Açılan hamur ne çok ince ne de çok kalın olmayacak. Açılan hamurdan çay bardağı yardımı ile daire şeklinde parçalar kesilir. Hamurun tamamı bu şekilde çay bardağı ile kesilerek hazırlanınca yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Tepsi 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırına sürülür. Fakat tepsiyi fırının orta sırasına değil de bir alt sırasına koyarsanız daha iyi olur. Çünkü kurabiyenin altının kızarıp üzerinin beyaz kalması gerekiyor. Kurabiyeler bu şekilde pişince fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Kurabiye soğurken üzeri için çikolata benmari usulü eritilir. Eriyen çikolatanın içine sıvı yağ eklenip karıştırılır. Biraz iri kalması için ayrı bir kapta mısır gevreği el ile iyice ufalanır. Blendr ile ezildiğinde un gibi olacağı için ufalama işlemini el ile yapmanızı tavsiye ederim. Bütün malzemeler ve kurabiye hazır olunca sıra son işleme geldi. Hazırlanan çikolata fırça yardımı ile kurabiyenin etrafına sürülür. Eğer kurabiye çikolataya batırılırsa dağılabilir o yüzden fırça ile dikkatlice sürmeniz gerekir. Dışına çikolata sürülen kurabiye mısır gevreğine bulanıp servis tabağına koyulup servis edilir.
Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Video





Google Etiketler:Mısır Gevrekli Kurabiye,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri