Revani tatlısını bilmeyenimiz yoktur herhalde.Bizler bu tarifimizde ise sizlere biraz çikolata ile süslenmiş olan,çikolatalı revani tatlımızdan bahsedeceğiz.Leziz bir tadı olan ve ağızda dağılan iç kreması ile güzel bir ikram olacaktır sizler için.Şimdiden herkese afiyet olsun.
Çikolatalı Revani Malzemeleri
6 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Un
2 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Çorba Kaşığı Kakao
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Antep Fıstığı
Portakal Kabuğu Rendesi
Çikolatalı Revani Şerbeti İçin
5 Su Bardağı Su
4 Su bardağı Toz Şeker
Çikolatalı Revani Üzeri İçin
2 Poşet Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
Çikolatalı Revani Yapılışı
İlk olarak tatlının şerbeti için şeker ve su tencereye koyulup kaynatılır. Ocaktan almadan içine birkaç damla limon damlatılır karıştırılır ve ocaktan alınır. Soğuması için kenara koyulur. Soğuk süt ile krem şanti hazırlanır. Buz dolabında birkaç saat beklemesi için dolaba koyulur. Revani için derin bir kaba yumurtalar kırılır ve şeker eklenip köpürene kadar iyice çırpılır. Daha sonra içine yoğurt ve yağ eklenerek çırpmaya ara vermeden devam edilir. Sonra içine kalan diğer malzemelerin tamamı eklenip tekrar iyice karıştırılır. Kare borcam yağlanır. Hazırlanan revani hamuru tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Yaklaşık 30-40 dk da üzeri kızaracaktır. Fırından çıkarılan revaninin ilk sıcaklığı gidince üzerine önceden hazırlanıp soğuması için kenarda bekletilen şerbet soğuk olarak dökülür. Revaninin şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakılır. Revani şerbetini iyice çekip soğuyunca kare dilimler şeklinde kesilir. Buz dolabında bekletilen krem şanti ile isteğe göre süslenir. İsterseniz bizim yaptığımız gibi dilimlerin arasını enlemesine kesip arasına krem şanti sürebilirsiniz.
Çikolatalı Revani Video
Google Etiketler:Çikolatalı Revani Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder