Bardakta Tiramisu Malzemeleri
2/3 palet burçak bisküvi
Çilek
4 yumurta akı
Yarim su bardağı şeker
1 vanilya
250 gram labne
Bardakta Tiramisu Yapılışı
4 adet yumurta akı mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır. Bembeyaz kar gibi olan yumurtanın içine toz şeker ve vanilya yavaş yavaş çırpmaya devam ederek eklenir. Son olarak çırpmaya devam ettiğimiz kremanın içine labne eklenip son kez çırpılır. Kreması hazır olan Bardakta tiramisu için burçak bisküviler el ile parçalanıp kenara koyulur. Sonra çilekler iyice yıkanıp dilimlenir. Tüm malzemeler hazır olunca bardağın içine biraz krema koyulur. Kremanın üzerine elde ufalanmış burçak bisküviler koyulunca çilekler koyulup üzerine tekrar krema koyulur. Malzemelerin sırasını ve ölçüsünü istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu pastanın görünümü tamamen sizin göz zevkinize kalmış. İsterseniz üzerine çikolata, kakao veya kahve serperek de servis edebilirsiniz. Hazır olan Bardakta Tiramisu buz dolabında dinlendirilerek servis edilmelidir. Eğer vaktiniz varsa bir gece öncesinden yapıp buzdolabında bekletirseniz lezzeti daha güzel olacaktır.» Bardakta Tiramisu Tarifi Video
Google Etiketler:Bardakta Tiramisu,
0 yorum :
Yorum Gönder