Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Haziran 2016 Cuma

Milföylü Şerbetli Tatlı

Milföyü genellikle tuzlu olarak hazırlanan tariflerde kullanırız ancak milföy hamuru tatlı tarifleri içinde çok yakışıyor. Bu tarifi hem sevdiklerinize hem de misafirlerinize rahatlıkla sunabilirsiniz ve lezzetinden kaynaklanan mutluluğu görünce biraz zahmetli olan bu tatlının yorgunluğunu unutacaksınız.

Milföylü Şerbetli Tatlı Malzemeleri
4 tane milföy yaprağı
2 çay bardağı dövülmüş fındık içi
2 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta ( beyazı içine sarısı ise üzerine olacak)
Şerbeti için
5.5 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
2 damla limon suyu

Milföylü Şerbetli Tatlı Tarifin yapılışı

Tarifin yapılışına geçmeden önce ilk olarak şerbeti hazırlanır. Şerbeti için şeker ve su ocakta şeker eriyene kadar kaynatılır ve kaynayan şerbetin içine limon suyu eklenir. 2 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınıp soğuması beklenir. 4 adet milföy yaprağı büyük bir kare oluşturacak şekilde yan yana dizilir ve merdane yardımı ile ince bir hamur olacak şekilde açılır. Ayrı bir kapta yumurta, dövülmüş fındık içi ve şeker karıştırılarak açılmış olan kare hamurun bir köşesine yayılır. Malzeme konulmuş olan taraftan hamurun kenarı tutularak rulo şeklinde sarmaya başlanır ve hamurun yarısına gelindiğinde bıçak yardımıyla kesilir. Kesme tahtasının üzerinde yarısı rulo ve yarısı sade bir hamur kalır. Boş kalan parçaya da aynı şekilde bir köşesine malzeme koyarak rulo haline getirilir. Önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo halindeki parçalar kesilerek dizilir ve yumurta sarısı sürülür.



Google Etiketler:Milföylü Şerbetli Tatlı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri