Milföyü genellikle tuzlu olarak hazırlanan tariflerde kullanırız ancak milföy hamuru tatlı tarifleri içinde çok yakışıyor. Bu tarifi hem sevdiklerinize hem de misafirlerinize rahatlıkla sunabilirsiniz ve lezzetinden kaynaklanan mutluluğu görünce biraz zahmetli olan bu tatlının yorgunluğunu unutacaksınız.
Milföylü Şerbetli Tatlı Malzemeleri
4 tane milföy yaprağı
2 çay bardağı dövülmüş fındık içi
2 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta ( beyazı içine sarısı ise üzerine olacak)
Şerbeti için
5.5 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
2 damla limon suyu
Milföylü Şerbetli Tatlı Tarifin yapılışı
Tarifin yapılışına geçmeden önce ilk olarak şerbeti hazırlanır. Şerbeti için şeker ve su ocakta şeker eriyene kadar kaynatılır ve kaynayan şerbetin içine limon suyu eklenir. 2 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınıp soğuması beklenir. 4 adet milföy yaprağı büyük bir kare oluşturacak şekilde yan yana dizilir ve merdane yardımı ile ince bir hamur olacak şekilde açılır. Ayrı bir kapta yumurta, dövülmüş fındık içi ve şeker karıştırılarak açılmış olan kare hamurun bir köşesine yayılır. Malzeme konulmuş olan taraftan hamurun kenarı tutularak rulo şeklinde sarmaya başlanır ve hamurun yarısına gelindiğinde bıçak yardımıyla kesilir. Kesme tahtasının üzerinde yarısı rulo ve yarısı sade bir hamur kalır. Boş kalan parçaya da aynı şekilde bir köşesine malzeme koyarak rulo haline getirilir. Önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo halindeki parçalar kesilerek dizilir ve yumurta sarısı sürülür.Google Etiketler:Milföylü Şerbetli Tatlı,
0 yorum :
Yorum Gönder