Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

14 Haziran 2016 Salı

Ekşi Elma Reçeli Tarifi


Kırmızısı, sarısı,yeşili, tatlısı ve reçelimize konu ekşi çeşidi ile bir çok çeşidi bulunan elma; meyve olarak, meyve suyu olarak, reçel yaparak tüketebileceğimiz meyvelerimizdendir.Elma; kasım, aralık, ocak aylarında yetişen kış mevsiminin gözde meyvelerindendir. Ancak günümüzde her mevsim, her mevsimin her ayı elmayı alışveriş tezgahlarında görmeniz mümkündür.

Elmanın sağlığımız için yararlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

1. Prostat ve akciğer kanseri riskini azaltır.
2. C vitamini deposudur.
3. Lifli bir meyve olması, bağırsak hareketlerini düzenlemesini sağlar.
4. Diyet listelerinde bolca adını duyduğumuz elma, kilo kontrolünde ve kolestrol kontrolünde önemli bir yere sahiptir.
5. Elmanın kabuklu yenmesi vücuda daha yararlıdır.

Ekşi Elma Reçeli Malzemeleri;

1 kg ekşi ve sert elma 1,5 kg toz şeker 1 su bardağı su ½ limon suyu

Ekşi Elma Reçeli Yapılışı;

Gelelim Ekşi Elma Reçelimizin Yapılışına. Aşağıda sizlere sırası ile izlemeniz gereken adımları yazacağım.

Alışverişe çıktınız, birbirinden güzel elmalardan yeşil, ekşi ve parlak olanları seçiniz. Elmalarımızı yıkama kabımıza alıp, iyice yıkayalım. Yıkadığımız elmalarımızın kabuklarını soyalım, ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartalım. Dilerseniz küp küp, dilerseniz ay şeklinde dilimleyelim. Şekerimizi ve suyu şerbet kıvamında kaynatmak için bir tencereye alalım. Şerbetimiz koyulaşmaya başladığında dilimlediğimiz elmaları içine bırakalım. Kaynama işlemine yaklaşık 45 dakika kadar devam edelim. 45 Dakikanın sonunda içine limon suyumuzu ilave ederek 5 dakika daha kaynamaya bırakalım. Tenceremizi ocaktan alarak, ekşi elma reçelimizi soğumaya bırakalım. Ilık bir kıvama ulaştıktan sonra, kavanozlarımıza alarak ağızlarını sıkıca kapatıp, buzdolabında ya da serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Ekşi elma reçeli genel olarak bir önyargıya sahiptir. Tadı ekşi elmanın reçeli de etkileyeceği düşünülür. Ancak yukarıdaki tarifi birebir uyguladığınızda böyle bir manzara ile karşılaşmadığınızı göreceksiniz.Afiyet Olsun





Google Etiketler:Ekşi Elma Reçeli Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri