Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Haziran 2016 Pazartesi

Krep Tarifi


Merhaba Hanımlar, yine karşınızda Trakya'mızda daha çok yapılan, kahvaltı sofralarını süsleyen lezzet akıtma tarifini vereceğim. Akıtma diyorum çünkü Trakya'da bu isimle anılır. Krep olarak da söylenen bu güzel lezzet ile misafirlerinize de ikramda bulunabilirsiniz.

Genelde kahvaltı için hazırlanan krep, akıtma üzerini çeşitli malzemeler ile süsleyerek tüketebileceğiniz bir hamur işidir. İsteğe bağlı olarak sade ya da malzemeli olarak hazırlayabilirsiniz. Şimdi gelelim akıtma, krep tarifimizi nasıl yaptığımıza.

Krep Malzemeleri :

2 bardak süt, 1 bardak un, 2 adet yumurta, Çay kaşığının ucu ile tuz, Bir yemek kaşığı sıvı yağ, Tereyağı Üzeri için istediğiniz tatlı ya da tuzlu malzemeler.

Krep Yapılışı :

Yumurtalarımızı çırpma kabına kıralım ve üzerine tuzumuzu ilave ederek beş dakika kadar çırpma teli ile çırpalım. Yumurta, tuz karışımının üzerine sütümüzü ilave edelim,çırpalım. Bu karışımın üzerine unumuzu ilave edelim ve undaki topaklanma kaybolana kadar çırpalım. Boza kıvamına gelmiş olan karışımımız krep olarak pişmek üzere hazır duruma gelmiştir. Teflon tavaya bir iki damla sıvı yağ koyalım. Tamamıyla ısınan tavamıza hazırladığımız krep karışımından tam bir çorba kepçesi koyalım. ve tavamıza iyice yayalım. Alt kısmı pişmeye başlayan krep tavadan kurtulup, tava içinde hareket edecek kıvama gelene kadar pişirelim. Tamamı ile pişen krepimizin diğer tarafını da pişirmek üzere bir ıspatula yardımı ile ters çevirelim. Krepimizin diğer tarafı da kızarıp pişince ocaktan alıp, geniş ve yuvarlak bir tabağa alalım. Tabağa aldığımız krepimizin üzerini tereyağı ile hafifçe yağlayalım. Karıştırma kabımızın içindeki krep karışımızın bu şekilde tekrarlayarak malzemelerimiz bitinceye kadar pişirelim. Dilerseniz üzerlerine kaşar peyniri serpip, dürüm şekline getirebilirsiniz, dilerseniz tatlı seviyorsanız tahin, pekmez karışımı, ya da çikolata ya da fındık ezmesi ile servis yapabilirsiniz. Üzerine ve içine çeşitli servis önerilerim olacaktır, örneğin kuşbaşı tavuk ve baharatlarla hazırlayacağınız tantuni, kıymalı bir harç, tatlı isterseniz istediğiniz bir reçelle sunum yapabilirsiniz.

Kreplerimizi isteğe bağlı hazırladıktan sonra ikram etme zamanımız gelmiştir. Bu tariften yaklaşık olarak kullanacağınız krep tavasının büyüklüğüne göre 25 adet çıkmaktadır.Afiyet Olsun.





Google Etiketler:Krep Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri