Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Haziran 2016 Pazartesi

Ev Yapımı Muzlu Dondurma


Muzlu dondurma sever misiniz? diye sorsak çoğu kişinin cevabı evet olacaktır. Yazın en sevilen sütlü tatlıları arasında bulunan dondurmayı kimimiz sade ya da kakaolu severken, kimimiz de meyveli dondurmayı tercih ederiz. Biz de bugün meyveli tatlardan hoşlananlar için, ev yapımı muzlu dondurma yapımını anlatacağız. Bu çok kolay tarifimiz sayesinde ev dondurmasının o tarifsiz lezzetini sizler de tadabilirsiniz. Meyveli dondurma sıcak yaz günlerinde serinlemenize yardımcı olurken, içerdiği süt ve muz sayesinde de sağlığınıza katkıda bulunur. Yazın gün içinde ya da akşam yemeklerinden sonra tatlı bir lezzet serinliği ile tanışmak isteyenler için ev yapımı muzlu dondurma tarifi ve gerekli malzemeler aşağıdadır.

Ev Yapımı Muzlu Dondurma Malzemeleri

3 tane muz
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti

Ev Yapımı Muzlu Dondurma Yapılışı

Dondurmada kullanmak için muzların dondurulması gerekiyor. Bunun için kabuklarını soymadan derin dondurucuda bekletin. Donan muzlar çözünmeden kabuklarını soyun ve blenderda ezip püre kıvamıma gelmelerini sağlayın. Sütün 1 su bardağını ve şekeri bir kaba alın ve toz şeker eriyinceye kadar çırparak karıştırın. Daha sonra sütün geri kalanı ile krem şantiyi çırparak köpürtün. ( Kıvamı katı olmamalı. ) Son olarak malzemelerin hepsini birbirine karıştırın ve uygun bir kaseye boşaltarak buzluğa koyun. Her yarım saatte bir buzluktan çıkarıp güzelce karıştırın. Bu işlemi 4 kere yaptıktan sonra dondurmayı soğumaya bırakın. Birkaç saat buzlukta dondurduktan sonra çıkarıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev yapımı muzlu dondurma yapılışı, işte bu kadar basit olmaktadır. Muz sevmeyenler bunun yerine başka meyve kullanarak da ev dondurması yapabilirler. Buzluktan çıkardığınız dondurmayı ister kuplarda, ister dilim dilim keserek tatlı tabağında servis edebilirsiniz. Bu konudaki tercih tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.





Google Etiketler:Ev Yapımı Muzlu Dondurma,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri