Herhalde piştiğinde altın rengi almasından veya çeyrek altınları andırmasından dolayı altın tatlısı adı verilen nefis bir lezzet. Şerbetli, cevizli tatlı sevenlerin vaz geçilmezidir. Şimdiye kadar belki birçoğunuz bu tatlıyı hep dışarıdan alıyor ve yapılması zor bir şey olduğunu düşünüyorsunuz, ama bugünden itibaren bu tarifi kullanarak her kes evinde de altın tatlısını yapa bilir. Sizin kendi mutfağınızda yaptığınız altın tatlısı dışarıdan aldıklarınızı aratmayacaktır. Yapılışı kolay, tadı çok güzel, çok düşünmeden hemen yapmaya başlayın. Pişman olmayacaksınız.
Altın Tatlısı Malzemeleri
Yarım su bardağı sıvı yağ 0,5 paket margarin 1 yumurta( beyazı hamura, sarısı üstüne) 3 kaşık yoğurt 0,5 paket kabartma tozu Aldığı kadar unAltın Tatlısı Şerbeti İçin
2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon suyuAltın Tatlısının Yapılışı
İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Hamur için olan malzemeleri: sıvı yağ, margarin, yumurtanın beyazı, yoğurt, yarım paket kabartma tozu ve un, bu malzemeleri kulak memesi kıvamına getirine kadar yoğuruyoruz. Daha sonra hamuru ikiye bölün ve merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın. Çay bardağı ile kesip fırın tepsisine dizin. Tekrar açıp çay bardağı ile kesin ama bu sefer kesilen hamuru su şişesi kapağı ile tekrar kesin bir halka oluşacak bunu kestiğiniz ilk hamurların üstüne koyun. Ortalarına ceviz veya fındık koyun. Hafif bir şekilde yumurta sarısı sürüp 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Tatlımızı fırına koyduğumuzda hemen şerbetini hazırlamaya başlayın. Şerbetin hazırlanması için su, toz şeker ve birkaç damla limon suyunu karıştırıp, ateşin üzerine koyun, su ve toz şeker karışana kadar karıştırın. Hazır olduktan sonra soğumaya bırakın. Dönelim fırındaki tatlımıza. Dediğimiz gibi tatlımız pembe renk aldığında fırından alın ve ilk ısısı çıkınca soğuk şerbeti üstüne döküyoruz. Bu güzel tatlımız tam 2 saat sonra servise hazır şekil alacaktır.Google Etiketler:Altın Tatlısı Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder