Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

22 Haziran 2016 Çarşamba

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


Şerbetli tatlılar kategorimizde sizlerle nefis ve bir o kadar da lezzetli bir tatlı olan kıbrıs tatlısı tarifindeyiz.Akşam yemeğinden sonra,midenizi yakmadan ve şişirmeden güzel bir tatlı yemek isterseniz işte bunun diğer adıda kıbrıs tatlısı diyebiliriz.
Kıbrıs tatlısı şerbetli tatlılar kategorisinin en hafif tatlılarından birisidir. Değişik görünümü ve tarifsiz lezzeti ile yapmaktan çok zevk alacağınız bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlıların hindistan cevizi ile bir araya gelmesinden çıkacak harika sonuca bu tarifimizle bizzat şahit olabilirsiniz. Çoğumuzun sofra kültüründe akşam yemeklerinden sonra tatlı yemek vardır ve genelde bu tatlıların şerbetli olmasını isteriz. Fakat bu tür tatlılar akşamları biraz ağır gelebilmektedir. İşte Kıbrıs tatlısı akşam yemekleri sonrasında rahatlıkla tüketebileceğiniz ender tatlılardandır. Mideyi yormaz, hazmı kolaydır ve bunun yanı sıra damaklarınızda eşşiz bir tat bırakarak akşamlarınızı daha keyifli bir hale getirir. Bu güzel tatlıyı eve gelen özel misafirleriniz için veya bayramlarda sevdiklerinize de yapabilirsiniz. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan Kıbrıs tatlısı tarifi ve yapım aşamasına geçmek istiyoruz. Tatlının yapımı için gerekli malzemeler ve baştan sona tüm aşamaları aşağıda detaylı olarak anlatılmaktadır.

Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri

3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 vanilin
1 paket krem şanti

Şerbeti için

2 su bardağı su
1/5 su bardağı şeker
1 paket vanilin

Üzeri için

Fındık içi ve hindistan cevizi

Kıbrıs Tatlısı Yapılışı

İlk olarak şerbet hazırlanmalı. Şeker ve su tencereye koyulur iyice kaynayıp şerbet hazır olunca içine vanilya eklenip karıştırılır ve soğuması için kenara koyulur. Kıbrıs tatlısının keki için şeker ve yumurta köpürene kadar iyice çırpılır. Sonra içine diğer malzemeler eklenip tekrar iyice karıştırılır. Kek hamuru hazır olunca yağlanmış kare borcama hamur dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Pişen kek fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökülür. Kek şerbeti çekip soğuyana kadar kreması hazırlanır. Krema için süt, nişasta ve şeker tencereye alınır ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Krema pişince mikser ile biraz çırpılır. Daha sonra içine toz krem şanti ve vanilya eklenip tekrar çırpılır. Krema hazırlandıktan sonra şerbetini çekip soğuyan tatlının üzerine dökülür ve düzleştirilir. Üzeri isteğe göre süslenir. Birkaç saat buzdolabında dinlendirip servis edilir.

Kıbrıs Tatlısı Video





Google Etiketler:Kıbrıs Tatlısı Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri