Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

17 Haziran 2016 Cuma

Kıymalı Kek Tarifi


Kıymalı kek hem lezzeti, hem de görsel açıdan masalarınızı süsleyecek bir lezzet. Kıymalı keki tam eminlikle bayram ve misafir sofralarınıza dahil ederek, sofranızın değişilmeyen bir tadı yapa bilirsiniz. Yumuşacık ve ağızda eriyen hamur, küçük köfteli kekler, güzel koku ve nefis bir lezzet-bence bu lezzetten kendinizi mahrum etmeyin.

Kıymalı Kek Malzemeleri

1 su bardağı su 1 çay kaşığı kuru hamur mayası 1 çay kaşığı tuz 1 yumurta beyazı 2 yemek kaşığı toz şeker 3 su bardağı un 200-300 gram kıyma 1 soğan Tuz ve kıyma için baharat Kekin üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı

Kıymalı Kekin Yapılışı

Su, yumurtanın beyazı, tuz, toz şeker, hamur mayası ve unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. 1,5 saat hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra soğanı temizleyerek dörtken şekilde doğruyoruz ve kıymayla karıştırıyoruz. Zevke göre tuz ve baharatlarımızı da kıymaya ilave ediyoruz. Hamuru açıyoruz ve çay bardağının yardımıyla daireler kesiyoruz. Bu dairelerin içine kıymayı koyup, ikiye katlayıp ve uçlarını birleştirip yaprak şekline getiriyoruz. Tepsiyi yağlayıp, yapraklarımızı tepsiye diziyoruz. Çiçek şekli alan kekin üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra kekimizi fırına gönderiyoruz. Kek 180 derecede ve 40 dk. pişecektir. Kek piştikten ve soğuduktan sonra servise hazır olacaktır. Umarım kıymalı kek her kesin hoşuna gitmiştir. Herkese afiyet olsun!



Google Etiketler:Kıymalı Kek Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri