Bugün ki tatlımız bizim gibi kavunu her öğün her zaman tabaklar dolusu yiyen okurlarımız için yazıyoruz. Son derece pratik, leziz ve hafif bu tatlımız Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı. Taze meyveler ile üzerlerini güzelce süsleyebilir güzel kuplarda servis edebilirsiniz. Buyurun bu pratik tatlı tarifimize hep beraber bir göz atalım. Şimdiden ellerinize sağlık.
Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı İçin Malzemeler;
4 dilim kavun
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday nişastası
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kavun Tatlısının Üzeri İçin Malzemeler;
Yaban mersini
Frenk üzümü
Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı Tarif ;
Öncelikle geniş bir kaba küp küp doğramış olduğumuz kavunları koyup blender yardımı ile iyice püre haline gelen kadar parçalıyoruz. Ardından şekerimizi, nişastamızı,sütümüzü ve suyumuzu koyup tekrardan birbirleri ile iyice harmanlanması için tekrardan karıştırıyoruz. Ardından bu karışımımızı geniş bir tencereye alıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Pişmesine yakın hindistan cevizini de ekliyoruz. Güzel bir muhallebi kıvamına geldiğinde tenceremizin altını kapatabiliriz. Ardından muhallebimizi kuplarımıza eşit bir şekilde doldurduktan sonra üzerlerini yaban mersini ve frenk üzümü ile yada sizin istediğiniz evinizde bulunan taze meyveler ile süsleyip soğuması için buzdolabına koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.Google Etiketler:Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı,
0 yorum :
Yorum Gönder