Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

23 Haziran 2016 Perşembe

Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı


Bugün ki tatlımız bizim gibi kavunu her öğün her zaman tabaklar dolusu yiyen okurlarımız için yazıyoruz. Son derece pratik, leziz ve hafif bu tatlımız Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı. Taze meyveler ile üzerlerini güzelce süsleyebilir güzel kuplarda servis edebilirsiniz. Buyurun bu pratik tatlı tarifimize hep beraber bir göz atalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

 Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı İçin Malzemeler;

4 dilim kavun
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday nişastası
1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kavun Tatlısının Üzeri İçin Malzemeler;
Yaban mersini
Frenk üzümü

 Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı Tarif ;

Öncelikle geniş bir kaba küp küp doğramış olduğumuz kavunları koyup blender yardımı ile iyice püre haline gelen kadar parçalıyoruz. Ardından şekerimizi, nişastamızı,sütümüzü ve suyumuzu koyup tekrardan birbirleri ile iyice harmanlanması için tekrardan karıştırıyoruz. Ardından bu karışımımızı geniş bir tencereye alıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Pişmesine yakın hindistan cevizini de ekliyoruz. Güzel bir muhallebi kıvamına geldiğinde tenceremizin altını kapatabiliriz. Ardından muhallebimizi kuplarımıza eşit bir şekilde doldurduktan sonra üzerlerini yaban mersini ve frenk üzümü ile yada sizin istediğiniz evinizde bulunan taze meyveler ile süsleyip soğuması için buzdolabına koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.



Google Etiketler:Hindistan Cevizli Kavun Tatlısı,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri