Bugün sizlere çay saatleriniz için görüntüsüyle de tadıyla da oldukça farklı bir lezzet olan havuçlu kek nasıl yapılır onu anlatacağız. Havuç gözlerimiz için son derece faydalı olan bir gıdadır ve düşündük ki havuçla yapılan bir kekte büyükler ve çocuklar için daha besleyici bir yiyecek olabilir. Biz alışılmış kek tarifi kalıplarının dışına çıkıyoruz. Kek sadece kakao, üzüm, ceviz, tarçın gibi malzemelerle tatlanmamalı, alıştığımız bu klasik tariflerin yanında değişik tatlar da tarif menülerimizde yer almalı. Havuçlu kek 35 dakikada servise hazır hale gelmesi bakımından da büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Çayın kahvenin yanında, dost sohbetlerinde veya keyifli aile kahvaltılarında ikram edeceğiniz 1 dilim kek herkesin yüzünü güldürür. Hele ki bu kek havuçlu ise mutluluk ikiye katlanır ve sohbetler daha eğlenceli bir hale gelir. Bu kekimiz sebze sevmeyen çocuklarınızın da bu yolla sebze yemeye alışmasının en tatlı yoludur. Harika bir rengi ve davetkar bir kokusu olan bu keke hayır diyebilecek birisi olabileceğini düşünmüyoruz. Şimdi denemek isteyenler için havuçlu kek tarifi ve tüm aşamalarını ayrıntılı bir şekilde, videolu anlatımıyla beraber veriyoruz.
Havuçlu Kek Malzemeleri
3 Adet Yumurta
1.5 Su Bardağı Şeker
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Adet Havuç
Tarçın
2.5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Havuçlu Kek Hazırlanışı
Şeker ve yumurtalar şekerler eriyene kadar çırpılır. Sıvı yağ, yoğurt ve 1 adet havuç rendesi eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu, tarçın ve vanilya yavaş yavaş eklenerek karıştırmaya devam edilir. Hazırladığınız kek hamurunu isteğe göre yağlanmış fırın tepsisi veya kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriniz.Havuçlu Kek Tarifi Video
Havuçlu Kek Tarifi Resimli
Google Etiketler:Havuçlu Kek Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder