Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

23 Haziran 2016 Perşembe

çiğ börek tarifi


Çiğ Börek Tarifi‘ni Sizlere Kısa Ve Öz Anlatımla Anlatarak Tarifimize Yorumlarınızı Bekliyorum :)

 

Malzeme:

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı su

İç harcı için:

250 gr kıyma

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı su

Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı:

Derin bir kapta un, tuz ve suyu hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuruyoruz. İç harcı için ayrı bir yerde soğanı rendeliyoruz. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su ilave edip karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Her birini pasta tabağı bürüklüğünde açıyoruz. Aralarına gazete koyarak biriktirebiliriz hamurlarımızı. Harçtan yaklaşık bir çorba kaşığı kadar koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Yanlarının açılmayarak harçların dökülmemesi için kenarlarını hamur ruleti ile kesiyoruz. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü hafif kızarana dek pişiriyoruz.





Google Etiketler:çiğ börek tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri