Çiğ Börek Tarifi‘ni Sizlere Kısa Ve Öz Anlatımla Anlatarak Tarifimize Yorumlarınızı Bekliyorum :)
Malzeme:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
İç harcı için:
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı:
Derin bir kapta un, tuz ve suyu hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuruyoruz. İç harcı için ayrı bir yerde soğanı rendeliyoruz. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su ilave edip karıştırıyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Her birini pasta tabağı bürüklüğünde açıyoruz. Aralarına gazete koyarak biriktirebiliriz hamurlarımızı. Harçtan yaklaşık bir çorba kaşığı kadar koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Yanlarının açılmayarak harçların dökülmemesi için kenarlarını hamur ruleti ile kesiyoruz. Kızgın sıvıyağda arkalı önlü hafif kızarana dek pişiriyoruz.
Google Etiketler:çiğ börek tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder