Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

14 Haziran 2016 Salı

Ev Yapımı Kemalpaşa


Ev Yapımı Kemalpaşa Malzemeleri

500 gr tuzsuz taze inek peyniri (ben mozzarella kullandım, tuzsuz lor peyniri de kullanabilirsiniz.)
1,5 çay bardağı irmik
2 yumurta
Kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde un (İrmikten biraz daha az un)
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 paket kabartma tozu

Ev Yapımı Kemalpaşa Şerbet İçin 

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Ev Yapımı Kemalpaşa Yapılışı

Tatlının yapımına peyniri rendeleyerek başlanır. Rendelenen peynire irmik, yumurta ve tuz eklenip karıştırılır. Daha sonra kabartma tozu ve unu eklenerek ele yapışmayan kıvamda olacak şekilde hamur hazırlanır. Hamuru hazırlarken fazla un kullanmamaya dikkat edin. Eğer unu fazla olursa şerbetini içine çekmez ve tatlının içi hamur olur. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elde hafifçe yuvarlanıp şekil verilince tepsiye dizilir. Hamurun tamamı bu şekilde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Tepside hazır olan Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı önceden ısınmış 200 derece sıcaklıktaki fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlı fırından çıkarılınca tamamen soğuması için kenara koyulur. Geniş bir tencereye şerbeti için şeker ve su koyulur. (Karnı yarık tenceresi olarak satılan tencere den olursa rahat olur) Tencere ocağa koyulup altı açılır. Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon suyu eklenip karıştırılır. Fırından çıkarıp iyice soğuyan tatlılar kaynayan şerbetin içine dikkatlice koyulur. Tatlılar yumuşayana kadar şerbette pişirilir. Tatlılar pişirilirken yavaşça parçalamadan alt üst edilerek şerbetinin her tarafına çekmesi sağlanır. Tatlıların şerbetin içinde yumuşayıp dağılmaması işin yumuşamaya başlayınca ocağın altı kapatılıp tatlılar yavaşça servis tabağına alınır. Tencerede kalan şerbeti ılıyınca üzerine dökülür. Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı soğuyup şerbetini çekince servis edilir.
Ev Yapımı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Videolu

 





Google Etiketler:Ev Yapımı Kemalpaşa,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri