Damla Sakızlı Kar Topu Malzemeleri
1 litre süt
200 gr tereyağ
2 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2-3 parça damla sakızı
2 su bardağı un
2/3 su bardağı fındık
1 su bardağı Hindistan cevizi
Damla Sakızlı Kar Topu Yapılışı
Margarin tencereye koyularak eritilir. Eriyen margarinin içine un eklenip rengi hafif değişene kadar karıştırarak kavrulur. Un kavrulduktan sonra içine vanilya, şeker, damla sakızı ve süt eklenip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Tatlı pişince ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. Ilıyınca buzdolabına koyulup 2-3 saat dinlenmeye bırakılır. Buz dolabında ekleyen tatlıdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır el de yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır. Hindistan cevizine bulanan tatlılar servis tabağına yerleştirilir. Tekrar buz dolabında bekletilip servis edilir.Google Etiketler:Damla Sakızlı Kar Topu Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder