Öncelikle bu tatlı tarifi gerçekten sağlık açısından da muhimdir.Çünkü,kayısı daha doğrusu kuru kayısı mideyi yumuşatır ve bağırsakların daha verimli çalışmasını sağlar.Sizler güzel bir lezzete buyur derken,bunun yanı sıra da sağlık açısından güzel bir ikram sunmuş olacaksınız kendinize.Şimdiden herkese afiyet olsun diyoruz.
Kaymaklı Kuru Kayısı Malzemeleri
2-3 Rulo Kaymak
500 Gr Kuru Kayısı
1 su Bardağı Pekmez
300 Gr Ceviz
Su
Kaymaklı Kuru Kayısı Yapılışı
Kuru kayısıların kopmamasına dikkat ederek arası açılır. İyice yıkanan kayısılar bir kaba koyularak üzerine su koyulup bir gece bekletilir. Bir gece suda bekleyen kayısıların suyu iyice süzüldükten sonra aralarına 1 tatlı pekmez koyulup fırın tepsisine dizilir. 5-10 dk kadar fırında pişirilir. Fırından çıkarılan kayısıların arasına kaymak koyulur. İsteğe göre süslenip servis edilir.Kaymaklı Kuru Kayısı Video
Google Etiketler:Kaymaklı Kuru Kayısı Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder