Bizlerin de çok sevdiği fakat özellikle çocuklarımıza oldukça sağlıklı bir besin olan tavuğumuzu sevdirmenin en güzel yolu olan Tavuk Sinitzel tarifimizle sizlerleyiz. Avusturya’dan mutfaklarımıza gelmiş olan bir yemek olan shnitzel (Şinitzel) ince kesilmiş bir dilim dana veya tavuk etinin sırasıyla una, yumurta sarısına ve galeta tozuna bandırılarak kızgın yağda kızartılmasıyla yapılıyor. Avusturya’da yaygın olarak yapılan bir fasd food ürünü olan nugget ile oldukça benziyor. Bizim ülkemizde bu iki lezzeti boyutları ile birbirinden ayırıyoruz. Ülkemizde büyük şekilde yapılmış olanları shnitzel, küçük olanlar ise nugget olarak adlandırılıyor. Servis esnasında ben mutlaka yanında pilav ve patates kızartması da tercih ediyorum. Servi tabağına aldığım bu üç lezzetin yanına domates dilimleri ve birkaç maydanoz yaprağı ile harika bir sunum oluşturuyorum. Sadece sunum olarak değil bu üç lezzeti tat olarak da birbirine çok uygun buluyorum. Evet gelelim şimdi tarifimize. Soframızda bereketin, ağzımızda tadımızın eksik olmaması dileğiyle…
Çıtır Lezzet Tavuk Sinitzel Malzemeleri:
6 adet tavuk göğsü 1 su bardağı galeta unuPane harcı için:
2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt TuzKızartmak için:
SıvıyağÇıtır Lezzet Tavuk Sinitzel Yapılışı:
Önce pane harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için bir karıştırma kabında süt , un ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Tavuk etlerimizi dilediğimiz büyüklükte hazırlıyoruz. Bir tatlı tabağına galeta ununu döküyoruz. Tavukları önce pane harcına, sonra galeta ununa buluyoruz. Kızartma tavamızda kızdırdığımız sıvıyağda önlü arkalı kızartıyoruz. Kalan tüm tavukları aynı şekilde pişiriyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.Google Etiketler:,
0 yorum :
Yorum Gönder