Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

13 Haziran 2016 Pazartesi

fincan-tatlisi.


Özellikle günler için ideal olan bu tatlımız adı üstünde kahve fincanlarında yapılmaktadır. Çok pratik ve kolay olmasının yanında buzdolabında 4 saat kadar dinlenmesi gerektiği için ani konuklardan ziyade planlı davetlerinizde göz dolduracaktır. Özellikle yenme sırasında şimdiden memnuniyet seslerini duyar gibi oluyorum. Sizde hindistan cevizi aşığıysanız ve çok kolay her evde bulunabilecek malzemelerle bir tatlı yapmak istiyorsanız fincan tatlısı tam size göre demektir. Bu güzel ve kolay tatlımızın yapımına gelecek olursak;

 Fincan Tatlısı Malzemeleri;

Süt (1 litre kadar gerekiyor 5 su bardağına eşit oluyor)

Şeker (1,5 çay bardağı)

Un (1 çay bardağı)

Vanilya (10 gram kadar yeterli)

Margarin (1 yemek kaşığı)

Hindistan cevizi

Bitter çikolata (40 gram kadar)

 Fincan Tatlısı Tarifi;

Orta büyüklükteki bir tencereye şekeri, unu ve sütü koyup karıştırıyoruz. Yalnız tüm sütü aynanda dökmeyin azar azar döküp her seferinde de karıştıralım. Orta ateşte iyice koyulaşana kadar karışımımızı pişiriyoruz. Koyulaştıktan sonra üstüne margarini ve vanilyayı ilave ediyoruz. Bu sırada siz servisi yapacağınız kahve fincanlarını su ile ıslatabilirsiniz. Muhallebimiz piştikten sonra kahve fincanlarına güzelce boşaltıyoruz. Şimdi buzdolabına kaldırarak 4 saat kadar soğuması için bırakıyoruz. Tatlımız soğuduktan sonra isterseniz fincan içinde de servis ederek konuklarınızı şaşırtabilirsiniz. Eğer çıkararak servis tabağına almak istiyorsanız bir bıçakla fincanın tersine vurabilir veya hava alması için ucundan hafif bir delik açabilirsiniz. Ardından tatlımızı hindistan cevizine buluyoruz. Her tarafı bolca bulanacak şekilde servis tabağına alabilirsiniz. Tatlımızın üzerine dilerseniz rendeleyeceğimiz çikolata parçalarından koyabilirsiniz. İsterseniz büyük fincanlarla da aynı işlemleri yapabilirsiniz. Tadı ikisinde de değişmiyor ve mükemmel oluyor. Üstüne çikolata dışında çilek, kivi veya farklı bir meyve parçası da koyabilirsiniz. Fincandan servis tabağına aldıktan sonra tamamen sizin hayal gücünüze kalmış bir tatlıdır. Hepiniz eline sağlık ve afiyet olsun.



Google Etiketler:fincan-tatlisi.,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri