Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2016 Perşembe

Tahinli Kurabiye Tarifleri


Tahinli Kurabiye Malzemeleri

220 gram sıvı yağ( 1 su bardağı)
180 gram pudra şekeri ( Bir buçuk su bardağı)
Tahin( 1 su bardağı)
125 gram buğday unu( 1 su bardağı)
Kabartma tozu( yarım paket)
3.5 su bardağı beyaz un
Ceviz ( bir su bardağı)

Tahinli Kurabiye Yapılışı

Yoğurma kabının içine tahin, sıvı yağ ve şeker koyup karıştırdıktan sonra ceviz ve kabartma tozu da eklenir. Son olarak unu eklenerek yoğrulmaya başlanır. Hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmayacak. O yüzden yoğururken unu azar azar ekleyerek yoğurup kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hamur yoğrulunca istenilen boyutta parçalar alınıp elde yuvarlanır ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir. İsteğe göre kurabiyelerin üzerine ceviz veya fındık saplayabilirsiniz. Kurabiyeler tepsiye dizilince ısınmış olan 170 derece ısıdaki fırına verilir. Kurabiyeler çatlamaya başlayınca fırın sıcaklığı 150 dereceye düşürülür. Kurabiyeler hafif pembeleşince fırından çıkarılıp biraz dinlendirildikten sonra servis edilir.



Google Etiketler:Tahinli Kurabiye Tarifleri,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri