Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Cilekli Ucgen Pasta

Bugün Oruç 'a kalkıyoruz arkadaşlar Ramazanın iLk gecesi herkese hayırlı ramazanlar diliyorum..

Allah kimseyi aç bırakmasın insallah Ramazan Boyunca tatlitarifi.biz adresinden çeşitli pasta ve tatlı tarifleriyle sofralarınızı süsliceksiniz..

Pasta için Malzemeler


  • 4 yumurta
  • 5 kahve fincanı pudra şekeri
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım paket hamur kabartma tozu


Kreması için


  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 150 gr labne peyniri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 500 gr çilek


üzeri için


  • 25 gr kakao
  • 1 çay bardağı file Antep fıstığı



Çilekli Üçgen Pasta Nasıl Yapılır?: Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alıp 7-8 dakika çırpın. üzerine elenmiş un, hamur kabartma tozu, kakao ve şekerli vanilin ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp yayın. önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Krema için tencereye süt, pudra şekeri, un ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp üzerine şekerli vanilin ve labne peynirini ekleyip karıştırın. Soğuttuğunuz kekten kare dilimler kesin. Hazırladığınız kremayı üzerine sürüp çilek dilimlerini ekleyip Antep fıstığı serpin. üçgen olacak şekilde ikiye katlayın. üzerine kakao serpip servis yapın.
Çilekli Üçgen Pasta artık hazır, afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri