Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

29 Haziran 2013 Cumartesi

Karamelli Sutlac Tarifi

Sütlaç ı çok seviyorum . ama karamelli-sinin tadıda ilkkez bakacam: ) 

Siz de daha önce tatLı türü olan sütlaç dan yemediyseniz tavsiye ediyorum hemde şiddetle Sütlaç tarifini zaman geçirmeden yazalım simdiden kolay gelsin..


Sütlaç için kullanılacak malzemeler .

2\3 su bardağı pirinç
4 su bardağı süt
1 su bardağı krem şanti
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 adet defne yaprağı
1 adet yumurta ( çırpılmış )

HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI..

Pirinç,süt,krem şanti,60 gram şeker vanilya ve defne yaprağını arada bir karıştırarak 20 dakika pişiriyoruz.Pirinçler pişince sütlacı ateşten alıpd efne yapraklarını çıkartıp çırpılmış yumurtayı ilave ediyoruz.sütlaç koyulaşıp krema kıvamına gelinceye kadar devamlı çırpıyoruz.fırının ızgara bölümünü ısıtıp sütlacı fırına dayanıklı bir kaba doldurup kalan şekeri üzerine döküp kapları fırının ızgaraya
en yakın bölmesine koyup şeker kızarıp hafif yanana kadar fırında tutuyoruz.Sütlacı defne yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapıyoruz..

Afiyet şeker oLsun  . .  ;)

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri