Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

29 Haziran 2013 Cumartesi

Soguk Dondurmali Tatli

Arkadaşlar bu tarif üyelerimiz tarafindan gönderilmiştir kendisine burdan teşekkürlerimi sunuyorum sizde tarif göndermek istiyorsaniz lütfen iletişim bölümünden bize ulaşın engüzel tariflerinizi yayınlayalım . .

Evet sıra geldi mükenmel tarifin yapılışına :  ) buyrun kolları sıvayın hanımlar veya beyler..

Soğuk dondurma Malzemeler:


  • Süt(üzerine dökeceğimiz kadar).
  • Şeker.
  • Sahlep(1 paket hazır olmalı).
  • Şekerli vanilin(bir paket hazır).
  • Küçük browni kapları(ben yaparken eti browninin küçük kaplarını kullandım).
  • Süslemek için antep fıstığı ve ya tarçın kullanabilirsiniz . .



Dondurmalı Tatlı Hazırlanışı: 

Önce kaplarımızı önumuze alıyoruz.hepsinin içine 1 tatlı kaşığı toz şeker koyuyoruz.üzerine ölçülü sütü koyuyoruz. Daha sonra buzluğa koyuyoruz.tam 15 dk sonra hala aynı şekilde oluyor ama biz çıkartıyoruz. İçine önce 1 tatlı kaşığı sahalep’i ekliyoruz. Hepsine ekliyoruz. Daha sonra şekerli vanilini de hepsinin üzerine 1 çay kaşığı ekliyoruz. Sonra tekrar buzluğa koyarak 1 gün boyunca bekliyoruz… Sabah yaptıysanız yarın sabaha hazır olur, öğlen yaptıysanız yarın öğlene hazır olur,akşam yaptıysanız yarın akşama hazır olur. Donduktan sonra ters çevirip üstüne tarçın ve ya antep fıstığı ekleyip sunabilirsiniz…Soğuk yiyin

Afiyet şeker olsun efendim  :) doyana kadar yiyin . . 


0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri