Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

28 Haziran 2013 Cuma

Bayat Ekmek iLe Tatli

Evlerimizde genellikle ekmekler bayatliyor ve çöpe atmak zorunda kalıyoruz artık bu tarifi okuduktan sonra ekmeklerimizi ziyan etmiyoruz ve ekmek tatlısı yapiyoruz ; ) yane kısaca tarifimiz bayat ekmeklerle neler yapabiliriz buyrun birlikte görelim:  )





























Malzemeler:

  • 9 adet bayat ekmek dilimi.

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt.
  • 2 yemek kaşığı un.
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası.
  • 7 yemek kaşığı şeker.
  • 1 paket vanilya.

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker.
  • 2 su bardağı su.

Üzeri için:

Hindistan cevizi

Not: 10 kişilik bir tariftir.


Bayat ekmek Tatlısı Nasıl yapılır Tarifi:

Bayat ekmek tatlısı hazırlamak için öncelikle bayat ekmekleri fırında kurutalım. Ekmekler kızarırken bizde bu arada şerbeti hazırlayalım. Küçük bir tencereye şekeri alarak kısık ateşte karamel rengini alana dek ısıtalım. İyice akışkan hale gelen şekere 2 su bardağı suyu ilave ederek biraz bekleyelim Önce katı oluyor, paniklemeyin. Daha sonra şeker eriyor ve akıcı bir kıvam alıyor. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine sıcak şerbeti dökelim. Şimdi de muhallebisini hazırlayalım. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyarak kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alarak içine vanilyayı ekleyelim. Mikserle 5 dakika karıştıralım. Ekmeklerin üzerine gezdirelim. Ilıması için bir süre bekletelim. Üzerine hindistan cevizini serpiştirelim. Buzdolabında 2-3 saat bekleterek  servis yapalım.
Bayat ekmek tatlısı ile evimizdeki bayat ekmekleri güzel bir şekilde değerlendirmiş olduk. 

Afiyet olsun  .. 

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri