![]() | ||||||||||||||||||||||||||||
Malzemeler:
- 9 adet bayat ekmek dilimi.
Kreması için:
- 4 su bardağı süt.
- 2 yemek kaşığı un.
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası.
- 7 yemek kaşığı şeker.
- 1 paket vanilya.
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker.
- 2 su bardağı su.
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Not: 10 kişilik bir tariftir.
Bayat ekmek Tatlısı Nasıl yapılır Tarifi:
Bayat ekmek tatlısı hazırlamak için öncelikle bayat ekmekleri fırında kurutalım. Ekmekler kızarırken bizde bu arada şerbeti hazırlayalım. Küçük bir tencereye şekeri alarak kısık ateşte karamel rengini alana dek ısıtalım. İyice akışkan hale gelen şekere 2 su bardağı suyu ilave ederek biraz bekleyelim Önce katı oluyor, paniklemeyin. Daha sonra şeker eriyor ve akıcı bir kıvam alıyor. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine sıcak şerbeti dökelim. Şimdi de muhallebisini hazırlayalım. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyarak kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alarak içine vanilyayı ekleyelim. Mikserle 5 dakika karıştıralım. Ekmeklerin üzerine gezdirelim. Ilıması için bir süre bekletelim. Üzerine hindistan cevizini serpiştirelim. Buzdolabında 2-3 saat bekleterek servis yapalım.
Bayat ekmek tatlısı ile evimizdeki bayat ekmekleri güzel bir şekilde değerlendirmiş olduk.
Afiyet olsun ..
0 yorum :
Yorum Gönder