Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

6 Haziran 2013 Perşembe

SekerPare

Merhaba arkadaşlar türkiye genelinde devamlı yapılan tatlı çeşiti olan Şekerpare en çok sevilen tatlılar arasında ilk yerini aliyor ve herkes tarafından bilinen kolayca pratik şekilde yapımı var sizde şekerpare tatlısının Tadına bakmak istiyorsaniz tarifizi dikkatlice okuyun..



Şekerpare için Malzemeler:

2-3 su bardağı kadar un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı kadar Antep fıstığı veya badem

Şerbeti İçin Gerekenler:

2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Şekerpare Tarifi:

Suyla şekeri ateşe koyun ve şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkın ve 1-2 dakika sonra ateşten alarak soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un ilave edebilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Ortasına birer adet Antep fıstığı veya badem batırın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 15 dakika kadar pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin. .

Artık Tatlımız hazır afiyetle yiyebiliriz; )

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri