Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

5 Haziran 2013 Çarşamba

Elmali Kurabiye Tarifi

Küçükken çok yerdik annelerimizin devamlı yaptığı elmalı kurabiyeler .. şimdi eski günleri hatırladım duygulandım; ) sizde elmalı kurabiye tarifini aradınıza göre kurabiyelerin tadı hakkındada bilgiye sahipsinizdir herkes tarafından sevilen ve genellikle çocuklar için vazgeçilmez bi kurabiye' dir..




Kurabiye için Malzemeler ve Hamuru 

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım pkt. kabartma tozu
3 çorba k. şeker
Alabildiği kadar un

İç harcı için:

3 elma
Tarçın
3 çorba k. Toz şeker

Elmalı kurabiye hazırlanış ve yapılışı..

Evet arkadaşlar  Elmalı kurabiye tarifini vermeye başlıyoruz

öncelik olarak elmalı kurabiyemizin hamurunu hazırlıyoruz.Kabımıza yumurtamızı kırıyoruz.Yoğurt ve zeytinyağımızıda kaba döküp karıştırıyoruz.Daha sonra kalan hamur malzemelerimizle beraber alabildiği kadar unuda ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz.Hamurumuzu hazırladıktan sonra iç harcı için elmalarımızı soyuyoruz.Soyduğumuz elmaları rendeliyoruz.Elmalarımızı tencereye aldıktan sonra üzerine 3 çorba kaşığı şekeri ekliyoruz.Daha sonra tarçınıda dökerek elmalar suyunu çekene kadar kaynatın.Hamurumuzdan yuvarlak toplar kopartarak avucumuzla yuvarlak bir hale getiriyoruz.Üzerine harcımızdan bir kaşık koyup hamurumuzu kapatıyoruz.Hazırladığımız hamurları tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.Önceden ısıttığımız 175 dereceli fırında pişiriyoruz.Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz artık servis yapabilirsiniz..

Afiyet şeker olsun .

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri