Pasta İçin Kullanılacak Malzemeler..
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çeşitli mevsim meyvaları
KREMASI İÇİN ..
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
Pastanın - HAZIRLANIŞI
Yumurtayı,şekeri karıştırma kabına alıyoruz.mikserle karıştırarak köpürtüyoruz.Üzerine unu ve vanilyayı koyup karıştırıyoruz.Kıvamı normal kek kıvamında olacak.Pasta kalıbına koyup 170 derecelik fırında pişiriyoruz.Diğer tarafta tencereye sütü,toz şekeri,unu koyup ocağa alıyoruz.Çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca üzerine portakal kabuğu rendesini ve suyunu ilave ediyoruz.Tahta kaşıkla karıştırıp pişince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Üzerine margarini ilave edip hazır hale getiriyoruz.Toz şantiyi sütle birlikte köpürtüp şantiyi hazırlıyoruz.
Pişmiş ve soğumuş olan pandispanya kekinin üzerinde oluşan şikin bölümünü kesip alıyoruz.ve iç kat olarak dilimliyoruz.PAndispanyayı tabağa alıp üzerine kremanın yarısını döküp yayıyoruz.Üzerine doğranmış mevsim meyvalarından koyup biraz köpürtülmüş şantiyi sürüp,ikinci kata pandispanyayı koyup tekrar aynı işlemleri yapıyoruz.Son pandispanyayıda koyup elimizle bastırıp sıkıştırıyoruz.PAstanın hertarafına sürüp şantiyle pastanın üst ve kenar bölümlerini sıvayıp kapattıktan sonra meyvalarşa pastanın üzerini süslüyoruz.Buzdolabına koyup soğuduktan sonra servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder