Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2013 Pazar

Meyveli Pasta Kolay Tarif

Pastanın meyveliside pek süper oluyor; ) ben genellikle çikolatalı falan değilde meyveli pastalara hayranım daha güzel bana göre; ) hazır kek türü pastalar neyse lafı dolaştırmadan tarifimize geçelim resimli olarak..



Pasta İçin Kullanılacak Malzemeler..


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Çeşitli mevsim meyvaları


KREMASI İÇİN ..

2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin

Pastanın - HAZIRLANIŞI 

Yumurtayı,şekeri karıştırma kabına alıyoruz.mikserle karıştırarak köpürtüyoruz.Üzerine unu ve vanilyayı koyup karıştırıyoruz.Kıvamı normal kek kıvamında olacak.Pasta kalıbına koyup 170 derecelik fırında pişiriyoruz.Diğer tarafta tencereye sütü,toz şekeri,unu koyup ocağa alıyoruz.Çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz.Kaynamaya başlayınca üzerine portakal kabuğu rendesini ve suyunu ilave ediyoruz.Tahta kaşıkla karıştırıp pişince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.Üzerine margarini ilave edip hazır hale getiriyoruz.Toz şantiyi sütle birlikte köpürtüp şantiyi hazırlıyoruz.
Pişmiş ve soğumuş olan pandispanya kekinin üzerinde oluşan şikin bölümünü kesip alıyoruz.ve iç kat olarak dilimliyoruz.PAndispanyayı tabağa alıp üzerine kremanın yarısını döküp yayıyoruz.Üzerine doğranmış mevsim meyvalarından koyup biraz köpürtülmüş şantiyi sürüp,ikinci kata pandispanyayı koyup tekrar aynı işlemleri yapıyoruz.Son pandispanyayıda koyup elimizle bastırıp sıkıştırıyoruz.PAstanın hertarafına sürüp şantiyle pastanın üst ve kenar bölümlerini sıvayıp kapattıktan sonra meyvalarşa pastanın üzerini süslüyoruz.Buzdolabına koyup soğuduktan sonra servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri