Kullanılacak Malzemeler
- 1 kg kuru incir
- 150 gram ceviz içi
- 400 gram şeker
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 1 adet çubuk tarçın
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI . .
Kuru incirleri ağız kısımları açık kalacak şekilde ortadan ikiye bölüyoruz.Ilık suda 10-15 dakika bekletip,sudan çıkardıktan sonra cevizleri incirlerin içine ikişer üçer parça gelecek şekilde doldurup incirleri kapatıyoruz.Derin olmayan bir tencereye incirleri düzgün bir sıra şeklinde dizip dizilmiş olan incirlerin üzerine iki su bardağı şekeri tüm yüzeye eşit bir biçimde serpip.ŞEkerlerin üzerine bir adet çubuk tarçın ve 1,5 su bardağı soğuk suyu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.YAklaşık 20-25 dakika kaynadıktan sonra koyduğumuz su şerbet kıvamına gelince tenceremizi ateşten
İndirip tatlıyı ılınması için bir kenarda bekletip,yarım saat kadar soğuduktan sonra tatlımızı soğuk olarak servis yapıyoruz..
Afiyet şeker olsun efendim . . ; )
0 yorum :
Yorum Gönder