Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2013 Pazar

Cevizli irmik Tatlisi yapimi

Merhaba arkadaşlar irmik tatlısının birçok çeşiti mevcut bugünki tarifimizde çevizli irmik tatlı tarifi sizler için yazıyorum kolay ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz...


Kullanılacak Malzemeler


  • 1 kg kuru incir
  • 150 gram ceviz içi
  • 400 gram şeker
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 1 adet çubuk tarçın


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI . .

Kuru incirleri ağız kısımları açık kalacak şekilde ortadan ikiye bölüyoruz.Ilık suda 10-15 dakika bekletip,sudan çıkardıktan sonra cevizleri incirlerin içine ikişer üçer parça gelecek şekilde doldurup incirleri kapatıyoruz.Derin olmayan bir tencereye incirleri düzgün bir sıra şeklinde dizip dizilmiş olan incirlerin üzerine iki su bardağı şekeri tüm yüzeye eşit bir biçimde serpip.ŞEkerlerin üzerine bir adet çubuk tarçın ve 1,5 su bardağı soğuk suyu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.YAklaşık 20-25 dakika kaynadıktan sonra koyduğumuz su şerbet kıvamına gelince tenceremizi ateşten
İndirip tatlıyı ılınması için bir kenarda bekletip,yarım saat kadar soğuduktan sonra tatlımızı soğuk olarak servis yapıyoruz..

Afiyet şeker olsun efendim . . ; )

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri