İncirin reçeli olurda Pastası neden olmasın dimi?; ) Benim beğenerek yediğim pasta türlerinden birtanesi umarım sizinde hoşunuza gider Hani bir şarkı sözü varya..
Tanısan çok seversin; )) Yerseniz çok seversiniz buyrun tarife geçelim . .
İncirli Pasta Kullanılacak malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 10 adet incir
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
KREMASI İÇİN..
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı margarin
İncirli Pastanın Hazırlanış Yapımı . .
Bir kap içerisine yumurtayı kırıp toz şeker ilave ediyoruz.Mikserle çırparak köpürtüyoruz.ÜZerine toz cevizi,tarçını,kabartma tozunu,unu bir saat kadar ılık suda bekletilmiş ve minik minik doğranmış incirleri ilave ediyoruz.Yuvarlak kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişiriyoruz.Diğer tarafta kremamızı hazırlıyoruz.Tencere içerisine sütü,yumurtayı,şekeri,unu koyup ocağa alıyoruz.Çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz.Koyulaşınca tahta kaşıkla karıştırıp margarinide ilave edip ocaktan alıyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra mikserle 4-5 dakika karıştırıp pişmiş ve soğumuş olan pasta kekinin kabarmış bombeli kısmını kapak şeklinde kesiyoruz.PAsta kekinin kenarlarında bir parmak eninde mesafe kalacak şekilde bir santim derinliğinde kesiyoruz veya kaşıkla içini boşaltıyoruz.Bu çukurun içerisine hazırlamış olduğumuz kremayı doldurup yayıyoruz.KEkin içinden çıkardığımız kek parçalarını robata alıyoruz.ÜZerine biraz ceviz ilave edip parçalatıyoruz.Ufalanmış olan bu karışımı kremanın üzerine döküp yayıyoruz.Soğuduktan sonra
Dilimleyerek servis yapıyoruz..
Afiyet şeker oLsun . ; )
0 yorum :
Yorum Gönder