Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2013 Pazar

incirli Pasta Resimli


İncirin reçeli olurda Pastası neden olmasın dimi?; ) Benim beğenerek yediğim pasta türlerinden birtanesi umarım sizinde hoşunuza gider Hani bir şarkı sözü varya..

Tanısan çok seversin; )) Yerseniz çok seversiniz buyrun tarife geçelim .  .


İncirli Pasta Kullanılacak malzemeler


  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 10 adet incir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker


KREMASI İÇİN..


  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı margarin


İncirli Pastanın Hazırlanış Yapımı .  .

Bir kap içerisine yumurtayı kırıp toz şeker ilave ediyoruz.Mikserle çırparak köpürtüyoruz.ÜZerine toz cevizi,tarçını,kabartma tozunu,unu bir saat kadar ılık suda bekletilmiş ve minik minik doğranmış incirleri ilave ediyoruz.Yuvarlak kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişiriyoruz.Diğer tarafta kremamızı hazırlıyoruz.Tencere içerisine sütü,yumurtayı,şekeri,unu koyup ocağa alıyoruz.Çırpma teliyle karıştırarak kaynatıyoruz.Koyulaşınca tahta kaşıkla karıştırıp margarinide ilave edip ocaktan alıyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra mikserle 4-5 dakika karıştırıp pişmiş ve soğumuş olan pasta kekinin kabarmış bombeli kısmını kapak şeklinde kesiyoruz.PAsta kekinin kenarlarında bir parmak eninde mesafe kalacak şekilde bir santim derinliğinde kesiyoruz veya kaşıkla içini boşaltıyoruz.Bu çukurun içerisine hazırlamış olduğumuz kremayı doldurup yayıyoruz.KEkin içinden çıkardığımız kek parçalarını robata alıyoruz.ÜZerine biraz ceviz ilave edip parçalatıyoruz.Ufalanmış olan bu karışımı kremanın üzerine döküp yayıyoruz.Soğuduktan sonra
Dilimleyerek servis yapıyoruz..

Afiyet şeker oLsun . ; )

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri