Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2013 Pazar

Cikolatalı Beze Tarifi

Merhaba arkadaşlar hoşgeldiniz ; )

Vallahi bu tarifi bende ilk defa gördüm kitap' da dikkatimi çekti Çikolatalı beze nasıl yapılır? Anlatımıyla tarifi vererek başlıyoruz..



Beze İçin Kullanılacak malzemeler. 


  • 7 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı toz şeker


ÇİKOLATA SOS İÇİN ..


  • 1 çay bardağı krema
  • 1 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağırendelenmiş bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI ..

Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.Toz şekeri ekleyerek beş dakika daha çırpıp sıcak su limon suyu ve nişastayı ekleyip.Köpüğü iki eşit parçaya bölüp fırın kağıdına iki parçayı ayrı ayrı yuvarlak şekilde döküyoruz.160 derecede sertleşene kadar pişiriyoruz.ÜZerine çikolata sos sürerek servis yapıyoruz.
Sos için . Su ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı tencereye koyup kısık ateşte çikolata eriyene kadar pişiriyoruz.Çikolataya tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.Yumurta sarılarını mikserle koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz.Yavaş yavaş erimiş çikolatayla birleştirerek.Kremayıı ayrı bir kapta iyice çırpıp çikolatalı karışımla birleştirip.
Kremayı ayrı bir kapta iyice çırpıp çikolatalı karışımla birleştiriyoruz.Cam bir kasede yumurta aklarını köpürünceye kadar çırpıp kabartma tozu ve şekeri ekleyerek kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz.Yumurta aklarıyla çikolatalı karışımı birleştiriyoruz.

AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri