7 Haziran 2013 Cuma
Elmali Dondurmali Pay
Daha önce bende hiç denemedim tadını bilmiyorum ama internette araştırdım yorumları okudukdan sonra tarifi sizlerle paylaşmak istedim olumlu yorumlar herkesin damak tadına uygun bir tarif afiyet olsun şimdiden..
Elmalı dondurma için malzemeler
HAMUR için :
3 su bardağı un
5 yemek kaşığı soğuk su
200 gr margarin
İÇİ için:
6 adet elma
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı sarı üzüm
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Yoğurma kabında un,margarin,tuz ve soğuk suyu karıştırıp yoğuruyoruz.Sert hamur yapıp yirmi dakika dinlendiriyoruz.Elmaları soyup küp şeklinde doğruyoruz.Toz şekerle karıştırıp tencereye alıp onbeş dakika pişiriyoruz.
Tarçın,ceviz ve üzüm ekleyip iki dakika pişiriyoruz.Ocağı kapatıp unu serpiştirip ılınması için bırakıyoruz.HAmuru ikiye bölüyoruz.Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp hamuru kenarlarından yükselterek düzgün bir şekilde
tepsiye seriyoruz.Hazırladığımız harcı yayıp diğer hamur u harcın üstüne koyup hamurun düzgün olmasına dikkat ediyoruz.TEpsiden sarkan hamurun uç kısımlarını kesiyoruz.Elimizle hamurun üstünden hafifçe bastırıp hamurun
Üstünü eşit aralıklarla kürdanla deliyoruz.200 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.Dilimleyip pay ılıkken vanilyalı dondurmayla servis yapıyoruz..
Afiyet şeker olsun efendim . .
0 yorum :
Yorum Gönder