Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

7 Haziran 2013 Cuma

Elmali Dondurmali Pay


Daha önce bende hiç denemedim tadını bilmiyorum ama internette araştırdım yorumları okudukdan sonra tarifi sizlerle paylaşmak istedim olumlu yorumlar herkesin damak tadına uygun bir tarif afiyet olsun şimdiden..



Elmalı dondurma için malzemeler

HAMUR için :

3 su bardağı un
5 yemek kaşığı soğuk su
200 gr margarin

İÇİ için:

6 adet elma
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı sarı üzüm
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

Yoğurma kabında un,margarin,tuz ve soğuk suyu karıştırıp yoğuruyoruz.Sert hamur yapıp yirmi dakika dinlendiriyoruz.Elmaları soyup küp şeklinde doğruyoruz.Toz şekerle karıştırıp tencereye alıp onbeş dakika pişiriyoruz.
Tarçın,ceviz ve üzüm ekleyip iki dakika pişiriyoruz.Ocağı kapatıp unu serpiştirip ılınması için bırakıyoruz.HAmuru ikiye bölüyoruz.Dikdörtgen fırın kabını yağlayıp hamuru kenarlarından yükselterek düzgün bir şekilde
tepsiye seriyoruz.Hazırladığımız harcı yayıp diğer hamur u harcın üstüne koyup hamurun düzgün olmasına dikkat ediyoruz.TEpsiden sarkan hamurun uç kısımlarını kesiyoruz.Elimizle hamurun üstünden  hafifçe bastırıp hamurun
Üstünü eşit aralıklarla kürdanla deliyoruz.200 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz.Dilimleyip pay ılıkken vanilyalı dondurmayla servis yapıyoruz..

Afiyet şeker olsun efendim . .

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri