Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

17 Haziran 2013 Pazartesi

Cikolata muslu muhallebi

Enkolay şekilde yapılan Çikolata muslu muhabbeli tarifine bayılacaksınız daha önce denemediyseniz mutfağın yolunu tutun simdiden; ) çünkü harika bir tatlı tarifi yiyince anlicaksınız ne demek istedimi güle güle buyrun tarif..


Muhallabi v malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 2 kahve fincanı un
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kg süt
  • 2 adet bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata
  • 5 adet yumurta


ÜZERİ için :

  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

MArgarini eritip iki kahve fincanı unu yavaşça ilave edip kavuruyoruz.ÜZerine toz şeker ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra muhallebiyi 10 dakika çırpıp servis kabına koyuyoruz.Oda sıcaklığında beklemeye bırakırken 
Çikolataları benmari usulü eritip ayrı bir yerde yumurta sarısını ve akını ayırıp akları iyice çırparak kar haline getirip karıştırıp sarıları ekliyoruz.Bunuda muhallebinin üzerien ekleyip buzdolabında 1 gece bekletip dövülmüş fındıkla servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..


0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri