Muhallabi v malzemeler
- 125 gram margarin
- 2 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 kg süt
- 2 adet bitter çikolata
- 1 paket sütlü çikolata
- 5 adet yumurta
ÜZERİ için :
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
MArgarini eritip iki kahve fincanı unu yavaşça ilave edip kavuruyoruz.ÜZerine toz şeker ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Daha sonra muhallebiyi 10 dakika çırpıp servis kabına koyuyoruz.Oda sıcaklığında beklemeye bırakırken
Çikolataları benmari usulü eritip ayrı bir yerde yumurta sarısını ve akını ayırıp akları iyice çırparak kar haline getirip karıştırıp sarıları ekliyoruz.Bunuda muhallebinin üzerien ekleyip buzdolabında 1 gece bekletip dövülmüş fındıkla servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder