Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2013 Pazar

Cikolata Kasesinde Dondurma

Mağlum yaz aylarında yanıyoruz ve boğucu havalar bizi yorgun hale getiriyor bende sizler için Dondurma Nasıl yapılır? tarifini anlatmak istiyorum Nefis dondurma ..



Dondurma İçin malzemeler


  • 300 ml yarım yağlı süt
  • 1 çubuk vanilya
  • 75 gr toz şeker
  • 300 mk lrema
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı mısır unu
  • 200 gr bitter çikolata
  • Ahududu


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

VAnilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarıyoruz.Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtıyoruz.Sütü süzüp yumurta sarıları şeker ve mısır ununu bir kapta çırpıyoruz.Bu karışımı süte ekleyip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.Karışım kıvamlı hale gelince kabın içine alıp soğutuyoruz.
Kremayı iyice çırpıp sütlü karışıma ilave ediyoruz.iyice karıştırıp buzlukta 6 saat kadar soğutuyoruz.Bu süre içinde sık sık dondurmayı karıştırıyoruz.bitter çikolatayı eritip kaselerin dış kısımlarını yağlı kağıtla kaplayıp ters ceviriyoruz.Bu bombeli yüzeylere eritilmiş çikolatayı fırçayla sürüp
Katılaşana kadar bekletiyoruz.Yağlı kağıtları çikoalta kaselerinin içinden dikkatlice çıkarıp içlerini dondurma ve ahududuları paylaştırıp servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri