Dondurma İçin malzemeler
- 300 ml yarım yağlı süt
- 1 çubuk vanilya
- 75 gr toz şeker
- 300 mk lrema
- 4 yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı mısır unu
- 200 gr bitter çikolata
- Ahududu
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
VAnilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarıyoruz.Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtıyoruz.Sütü süzüp yumurta sarıları şeker ve mısır ununu bir kapta çırpıyoruz.Bu karışımı süte ekleyip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.Karışım kıvamlı hale gelince kabın içine alıp soğutuyoruz.
Kremayı iyice çırpıp sütlü karışıma ilave ediyoruz.iyice karıştırıp buzlukta 6 saat kadar soğutuyoruz.Bu süre içinde sık sık dondurmayı karıştırıyoruz.bitter çikolatayı eritip kaselerin dış kısımlarını yağlı kağıtla kaplayıp ters ceviriyoruz.Bu bombeli yüzeylere eritilmiş çikolatayı fırçayla sürüp
Katılaşana kadar bekletiyoruz.Yağlı kağıtları çikoalta kaselerinin içinden dikkatlice çıkarıp içlerini dondurma ve ahududuları paylaştırıp servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder