Revani için Gerekli Malzemeler:
- 3 adet yumurta.
- 1 su bardağı toz eker.
- 1 su bardağı süt.
- 1 su bardağı sıvıyağ.
- 1 su bardağı haşhaş tohumu.
- 1 su bardağı irmik.
- 1,5 su bardağı un.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı toz şeker.
- 1,5 su bardağı su.
Üzeri için:
Kremşanti.
Haşhaşlı Revani Tarifi:
İlk olarak haşhaşlı revani tatlısının şerbetini hazırlayın.Tencereye toz şekeri ve suyu ilave ederek kaynatın ve bir
şerbet oluşturun. Daha sonra soğumaya bırakın. Fırın kabını margarin ile yağlayın ve üzerine haşhaşı serpin. Hiç boş kalmayacak şekilde bir manto yapın. Karıştırma kabı içinde yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt,sıvıyağ
haşhaş tohumunu,irmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpma teli vasıtasıyla karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı fırın kabına dökerek önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında yaklaşık 45 dakika süre ile pişirin. Haşhaşlı revani tatlısını soğumaya bırakın ve şerbeti üzerine dökün. Krem şanti ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder