Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

27 Haziran 2013 Perşembe

Hashasli Revani Tatli Tarifi

Haşhaşlı Revani nasıl yapılır ? Merake tmeyin resimli olarak anlayabilceniz tarzdan anlatımlar yapiyoruz lütfen takıldınız yerler veya tarif hakkında birşeyler söylemek istiyorsaniz yorum bölümünden bize ulaşın iyi günler diliyor revani tarifine geçiyorum .


Revani için Gerekli Malzemeler:


  • 3 adet yumurta.
  • 1 su bardağı toz eker.
  • 1 su bardağı süt.
  • 1 su bardağı sıvıyağ.
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu.
  • 1 su bardağı irmik.
  • 1,5 su bardağı un.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 paket vanilya.


Şerbeti için:


  • 1,5 su bardağı toz  şeker.
  • 1,5 su bardağı su.


Üzeri için:

Kremşanti.


Haşhaşlı Revani Tarifi:

İlk olarak haşhaşlı revani tatlısının şerbetini hazırlayın.Tencereye toz şekeri ve suyu ilave ederek kaynatın ve bir
şerbet oluşturun. Daha sonra soğumaya bırakın. Fırın kabını margarin ile yağlayın ve üzerine haşhaşı serpin. Hiç boş kalmayacak şekilde bir manto yapın. Karıştırma kabı içinde yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt,sıvıyağ
haşhaş tohumunu,irmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpma teli vasıtasıyla karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı fırın kabına dökerek önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında yaklaşık 45 dakika süre ile pişirin. Haşhaşlı revani tatlısını soğumaya bırakın ve şerbeti üzerine dökün. Krem şanti ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri