Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

15 Haziran 2013 Cumartesi

Basit Sambaba Tatlisi

Selamun aleykum zaman kaybetmeden bugün sizlere yine güzel bir tatlı tarifiyle uğurlamak istiyoruz; )Umarım websitemizteki tatlı tariflerini beğeniyorsunuzdur.. Şambaba tatlısı tAM Sizin damak tadınıza göre..


Şambaba İçin malzemeler


  • 2 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 6 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı süt


SÜSLEMEK için :


  • YArım paket krem şanti
  • Kivi 
  • MUz 
  • Antep fıstığı 


ŞERBETİ için :


  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/4 limon dilimi


HAZIRLANIŞI ve  YAPILIŞI :

Derin bir kapta önce bir su bardağı ılık süte iki kaşık şekeri ve mayayı karışrıyoruz.Sonra yumurta sarılarını  ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.İki su bardağı unu ve eriyip soğumuş margarini ekleyip tekrar iyice çırpıyoruz.
Orta büyüklükte bir kalıbı margarinle yağlayıp un serpiyoruz hamuru içlerine boşaltıyoruz.KAlıbı oda sıcaklığında onbeş-yirmi dakika bekletip hamurun kabarıp mayalanmasını sağlıyoruz.HAmur kabardığında önceden ısıtılmış 150 dereceli
Fırında pişiriyoruz.Altı üstü kızardığında fırından alarak kaynar haldeki şurubu üzerine boşaltıyoruz.Şerbet için : iki buçuk su bardağı şeker su ve limon dilimini kaynatıyoruz.Şurubunu emdikten sonra kalıbı ters çevirip tatlıyı çıkarıyoruz.
bir çay bardağı sütü krem şantiyle çırparak koyulaştırıyoruz.TAtlının üzerini krem şanti ve meyvelerle süslüyoruz..

AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri