Şambaba İçin malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 6 adet yumurtanın sarısı
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı süt
SÜSLEMEK için :
- YArım paket krem şanti
- Kivi
- MUz
- Antep fıstığı
ŞERBETİ için :
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1/4 limon dilimi
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Derin bir kapta önce bir su bardağı ılık süte iki kaşık şekeri ve mayayı karışrıyoruz.Sonra yumurta sarılarını ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.İki su bardağı unu ve eriyip soğumuş margarini ekleyip tekrar iyice çırpıyoruz.
Orta büyüklükte bir kalıbı margarinle yağlayıp un serpiyoruz hamuru içlerine boşaltıyoruz.KAlıbı oda sıcaklığında onbeş-yirmi dakika bekletip hamurun kabarıp mayalanmasını sağlıyoruz.HAmur kabardığında önceden ısıtılmış 150 dereceli
Fırında pişiriyoruz.Altı üstü kızardığında fırından alarak kaynar haldeki şurubu üzerine boşaltıyoruz.Şerbet için : iki buçuk su bardağı şeker su ve limon dilimini kaynatıyoruz.Şurubunu emdikten sonra kalıbı ters çevirip tatlıyı çıkarıyoruz.
bir çay bardağı sütü krem şantiyle çırparak koyulaştırıyoruz.TAtlının üzerini krem şanti ve meyvelerle süslüyoruz..
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder