Kullanılacak Malzemeler
- ½ kg bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket petit beure bisküvi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Puding için
- 1 litre süt
- 7 çorba kaşığı irmik
- 9 çorba kaşığı şeker
- 1 limon veya portakal kabuğu rendesi
- 2 paket vanilya
Bal kabaklarını soyup dilimleyelim. Tencerenin içine bal kabağı dilimlerini koyalım ve üzerine şeker ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateş altında kabaklar yumuşayıp kolay ezilecek kıvama gelene kadar pişirelim. Pişirme esnasında tencereye su ilave etmeyin. Kabaklar yumuşadığında tencereyi ateşten alalım ve tarçın ilave edip, kabakları ezerek püre haline getirelim. Kabak püresi ılındığında içine kırılmış bisküvi ilave ederek karıştıralım. Kenarlı bir kalıbın içine kabak püresini yayalım.
Puding hazırlamak için bir tencerenin içine irmik, süt, şeker, vanilya, rendelenmiş limon ya da portakal kabuğu koyalım. Ağır ateş altınta sürekli karıştırarak pudingin üzeri göz göz olana kadar pişilerim.
Puding olduğunda ateşten alıp kabak püresinin üzerine boşaltalım, düzgünce yayalım. Tatlının üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim ve buzdolabında saatlerce soğutalım. Dilersek tatlıları dilimleyerek ya da keskin ağızlı bir bardak yardımıyla yuvarlak şekiller halinde keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet şeker olsun . .
0 yorum :
Yorum Gönder