Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

15 Haziran 2013 Cumartesi

Kulkedisi Tatli Tarif

Merhaba arkadaşlar Külkedisi tatlı tarifi altı - yedi kişiliktir tatlının püf noktalarıyla birlikte anlatımı mevcuttur . Buyrun Püf noktası.. ; Bal kabağı alırken kabuğuna tırnağınızı batırın. Kabuğu sertse, kolayca çizilmeyecekse alın. Eğer soyulmuş bal kabağı alacaksanız, koyu kavuniçi renkli olanları tercih edin


Kullanılacak Malzemeler

  • ½ kg bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket petit beure bisküvi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Puding için

  • 1 litre süt
  • 7 çorba kaşığı irmik
  • 9 çorba kaşığı şeker
  • 1 limon veya portakal kabuğu rendesi
  • 2 paket vanilya
Bal kabaklarını soyup dilimleyelim. Tencerenin içine bal kabağı dilimlerini koyalım ve üzerine şeker ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateş altında kabaklar yumuşayıp kolay ezilecek kıvama gelene kadar pişirelim. Pişirme esnasında tencereye su ilave etmeyin. Kabaklar yumuşadığında tencereyi ateşten alalım ve tarçın ilave edip, kabakları ezerek püre haline getirelim. Kabak püresi ılındığında içine kırılmış bisküvi ilave ederek karıştıralım. Kenarlı bir kalıbın içine kabak püresini yayalım.
Puding hazırlamak için bir tencerenin içine irmik, süt, şeker, vanilya, rendelenmiş limon ya da portakal kabuğu koyalım. Ağır ateş altınta sürekli karıştırarak pudingin üzeri göz göz olana kadar pişilerim.
Puding olduğunda ateşten alıp kabak püresinin üzerine boşaltalım, düzgünce yayalım. Tatlının üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim ve buzdolabında saatlerce soğutalım. Dilersek tatlıları dilimleyerek ya da keskin ağızlı bir bardak yardımıyla yuvarlak şekiller halinde keserek servis yapabilirsiniz. Afiyet şeker olsun . .

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri