Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

14 Haziran 2013 Cuma

Çikolata Ruyasi Tarifi

Adı üstünde Lezzetini anlatmama gerek bile yok Çikolata Rüyası Sizlerinde çok hoşuna gidecek fazla zaman kaybetmeden sizlere tarif ile buluşturuyoruz..



Rüya için malzemeler


  • 45 gr tereyağı
  • YArım su bardağı pudra şekeri
  • YArım su bardağı esmer şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 damla vanilya esansı
  • 1,5 su bardağı un


ÇİKOLATA DOLGUSU için :


  • Yarım su bardağı krema
  • 180 gr damla çikolata


ÜZERİ İçin :


  • 2 çorba kaşığı kakao


HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

Tereyağını yumuşaması için oda sıcaklıgında bekeleyip hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpıyoruz.Pudra şekeri ve esmer şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Yumurta sarılarını vanilya esansınıda katıp çırpıyoruz.Unu eleyip karıştırıyoruz.
Karışımı bir kaba alıp buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.Çikolata dolgusu için kremayı tencereye alıp kısık ateşte ısıtıyoruz.Damla çikolataları ekleyip karıştırıyoruz tencereyi ocaktan alıp.Hamuru unlanmış tezgaha alıyoruz.Merdaneyle ince açıp
Hamur kesme aletiyle küçük yuvarlak parçalara kesiyoruz.Fırın tepsisini yalayıp hazırladığımız yuvarlak hamurların yarısını aralıklarla tepsiye diziyoruz.Ortalarına çikolatalı karışımdan birer çay kaşığı ekleyip.ÜZerlerine kalan hamur parçalarını
Kapatıp kenarlarının açılmaması için parmak uçlarımızla hafifçe bastırıyoruz.Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip.Üzerlerine kakao serpip ılık olarak servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri