Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Mayıs 2013 Pazartesi

# Keşkül




  • Kullanılacak malzemeler..

  • 1 litre süt
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 50 gr badem içi
  • 50 gr hindistancevizi rendesi
  • 50 gr yeşil fıstık
  • 1/2 paket vanilya

  • HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

  • Bademi soğuk suya koyup ateşe koyuyoruz.Bir taşım kaynayınca ateşten alıp üzerine soğuk su koyup kabuklarını soyuyoruz.İyice kurulayıp havanda hindistanceviziyle beraber döverek macun kıvamına getiriyoruz.Bir kaşık badem bir kaşık hindistancevizi rendesini üstü için ayırıyoruz.
  • KAlanını süte karıştırıp tel süzgeçten tencereye geçiriyoruz.Telde kalan tortuları tekrar döverek yine süte karıştırıp süzüyoruz.Böylece bütün badem geçinceye kadar işleme devam ediyoruz.Pirinç ununu çok az suyla ezerek  onuda süte geçiriyoruz.ŞEkeride süte koyup tencereyi ateşe 
  • koyuyoruz.Karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Ateşten alıp içine vanilya katıyoruz.KEpçeyle yüksekten birer kişilik kaselere koyuyoruz.Üzeri kaymak tutunca badem hindistancevizi rendesi kıyılmış yeşil fıstıkla süsleyip servis yapıyoruz..

  • AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri