Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Mayıs 2013 Pazartesi

# Krem Bavaruva




  • Kullanılacak malzemeler..

  • 5 adet yumurta
  • 1 litre süt
  • 40 gr nişasta
  • 50 gr fıstık
  • 50 gr toz şeker
  • 300 gr toz şeker
  • 35-40 gr jelatin
  • Biraz vanilya

  • HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

  • ŞEkeri yumurta sarısı nişastayı tencereye koyup iyice karıştırıyoruz.Kaynar bir litre sütü yavaş yavaş dökerek iyice eziyoruz.Ateşe koyup bir taşım kaynatıp ateşten alıyoruz.Ayrı bir kapta beş yumurta akını çırparak kar haline getiriyoruz.Aka bir kepçe kadar kremden koyup karıştırıyoruz.
  • Sonra hepsini kreme boşaltıp kremi ateşin üzerine koyuyoruz.KArıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz.Ateşten alıp vanilyayı koyuyoruz.JElatini yıkayıp ılık suyla beş-on dakika ıslatıp krema koyuyoruz.Jelatin eriyinceye kadar karıştırıyoruz.Serin bir yerde ılıklaştırıyoruz.ŞEkilli bir
  • kalıbı yağlayıp kıyılmış yeşil fıstığı şekerle karıştırıp kalıba yapıştırıyoruz.Kremi kalıba döküp soğuk bir yerde donduruyoruz.Donunca kalıbı ılık suya batırıp hafif gevşetiyoruz.Servis tabağına ters çevirip  üzerlerine  ezilmiş  herhangi bir reçel döküp servis yapıyoruz..

  • AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri