- Malzemeler..
- 6 adet orta boy ayva
- 3 adet karanfil tanesi
- 20 adet hazır baklava yufkası
- 250 gr tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
Şerbeti için :
- 6 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI ..
Ayvaları soyup rendeliyoruz.Orta boy bir tencereye koyduktan sonra üzerine dövülmüş karanfil ve iki su bardağı toz şker ekleyip çok kısık ateşte yirmi dakika arada karıştırarak ayvaları pişirip ocaktan alıyoruz.Şerbeti için şekerle suyu orta boy tencerede karıştırıp şeker kaynamaya başladıktan sonra sekiz dakka sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Tereyağını da eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz.
Baklava tepsisine eriilmiş margarini sürüp on adet baklava yufkasını aralarına üç beş yemek kaşığı tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirip onuncu yufkanın üzerine soğumuş ayva püresini her tarafına gelecek şekilde yaparak dağıtıyoruz.kalan on adet baklava yufkasının aralarına teretağı gezdirerek üst üste yerleştiriyoruz.kalan yağı tavada kızdırıp sıcak sıcak baklavanın üzerine gezdirip hemen dilimliyoruz.
Yağını daha çabuk çekmesi için baklavayı 180 dereceye ayarlı fırında otuz-otuzbeş dakika üzeri nar gibi oluncaya kadar pişiriyoruz.Baklavayı fırından çıkarıp soğumuş şerbeti döküp bir saat beklettikten sonra servis yapıyoruz.
- PÜF NOKTASI :
- HAzır baklava yufkasıyla elmalı bal kabaklı baklava çeşitleri hazırlayabilirsiniz..
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder