- Kullanılacak malzemeler..
- 1/' kg kuru kayısı
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 2 su bardağı ceviz içi
- HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Kuru kayısıları bol suda yıkayıp süzüp büyük boy tencereye alıyoruz.Üzerine toz şekerle iki bardak suyu ekleyip çok kısık ateşte kayısılar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Haşlanan kayısıları servis tabağına suyuyla berbaer düzgünce yerleştiriyoruz.
Diğer taraftan tereyağını küçük tavada eritip kızdırıyoruz.Üzerine dövülmüş cevizleri ilave edip karıştırarak üç-dört dakika kadar kızartıyoruz.Ocaktan aldığımız cevizli tereyağını kayısıların üzerine gezdirdikten sonra ılık olarak servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder