Tramisu, geleneksel Türk lezzetlerinden olmamasına rağmen, ülkemizde beğenilen, pastahane menülerinde bulunan, evlerde sıklıkla yapılan bir tattır. Orjinali kedidili bisküvisi ile yapılan bu tatlının, normal kek ile yapılanına kolay yalancı tramisu, adı verilir. Orjinaline göre daha kolay malzemesi yapım aşaması olan bu tatlı, bir çeşit yaş pasta olsa da, keki ıslatmak için kullanılan kahve ve en son aşamada pasta üzerine elenen kakao, bu tadı klasik pasta olmaktan çıkarıyor. Büyük küçük herkesin severek tüketebileceği bu pratik tatlı tarifini, 5 çaylarında, özel davetlerde ya da özel yemek sonlarında misafirlerinize de ikram edebilir, onların da bu nefis tada ortak olmasını sağlayabilirsiniz.
Yalancı Tramisu Malzemeler
Kek için
2 adet yumurta
1 su bardağı kadar süt
1 su bardağı toz şeker
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
2 su bardağı un
Kreması için
2,5 su bardağı kadar süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
Keki ıslatmak için;
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı nescafe
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
Yalancı Tramisu Yapılışı
Tarife ilk olarak kekin yapımı ile başlanır. Derin bir kapta yumurtalar köpürene kadar çırpılır, süt eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Kabartma tozu, vanilya ve un bir kaba konulup karıştırılır ve elenerek karışıma eklenir. İyice karıştırılan kek hamuru, mikrodalga fırında 10 dakika 3. kademede pişirilir. Kek piştikten sonra soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra içine krema konulması için ikiye bölünür. Bu aşamadan sonra krema yapımı için tüm malzemeler orta boy bir tencereye alınır ve orta ateşte göz göz olup kıvam alana kadar pişirilir. Sonrasında ocaktan alınıp karıştırılarak soğutulur. Kekin ıslatılması için nescafe hazırlanır. Alt kekin sadece üzeri, üst kekin ise her iki tarafı da ıslatılır. Kremanın yarısı alt keke eklenir ve üzeri kapatılır. En üste kalan krema eklenir ve üzerine küçük bir süzgeç ile kakao elenir. Yalancı tramisu 2-3 saat buzdolabında bekleyip kıvam aldıktan sonra servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.Google Etiketler:Kolay Tramisu Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder