Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Çilek Soslu Krema


Çilek Soslu Krema Malzemeleri

1 litre süt
6 yemek kaşığı un (hafif tepeli)
1 su bardağı şeker
1 kaşık tereyağı
Piştikten sonra 1 paket krema (200 ml)

Çilek Soslu Krema Alt Tabanına 

Küp doğranmış sade pandispanya

Çilek Soslu Krema Üzerine

Çilek sos

Çilek Soslu Krema Yapılışı

Tatlıyı pişireceğimiz tencerenin içine 1 litre süt koyulur. İçine un ve toz şekeri eklenip karıştırılır. Daha sonra tencere ocağa koyulur ve orta ateşte karıştırarak pişirilir. Muhallebi pişince ocaktan alınıp 1 kaşık tereyağı eklenir ve sıcaklığıyla karıştırarak içinde eritilir. Muhallebinin ılıması için tencere kenara koyulur fakat üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırılır. Muhallebi ılıyınca içine krema eklenip mikser yardımı ile yaklaşık 10 dk kadar iyice çırpılır. Servis yapacağımız kupların içine küçük küçük doğranmış pandispanyalar koyulur. Üzerine hazırlanan kremalardan koyulur. Kremalar koyulurken kaselerin üzerinde 1-2 parmak kadar boşluk bırakılmalıdır. Son olarak hazır çilek sosu pişirilir. Eğer çilek sosunu evde kendiniz yapmak isterseniz çilekleri blendrdan geçirip çok az toz şeker ile ocakta biraz pişirebilirsiniz. Pişen çilek sosu da kremanın üzerine dökülür. Hazırlanan kuplar birkaç saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
(isterseniz bu işlemi borcamda da yapıp dilimleyerek servis edebilirsiniz)



Google Etiketler:Çilek Soslu Krema,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri